Csengeri Ifjúsági Egyesület

2019.12.12. 16:38

Ifjonti hévvel Csengerben

Adományokat vittek Csengerből Gálos­petribe és Székely­hídra.

Székelyhídon is nagy szeretettel fogadták a csengerieket

Fotó: Kovács Barna

A Csengeri Ifjúsági Egyesület hetedik alkalommal hirdette meg a karácsonyi adománygyűjtő akcióját. Az idei azért volt különleges, mert a Csenger Városi Kézilabda Club is tevékeny részt vállalt a szervezésben és a lebonyolításban.

Hollandiában is gyűjtenek

– Nagyon hálásak vagyunk az összes adományozónak. Úgy döntöttünk ezúttal is, hogy a csengeri, a járásunk területén élő, illetve a határon túli rászoruló családoknak, gyermekeknek ajánljuk fel mindazt, ami hozzánk érkezett. Arról, hogy az adományok eljussanak a megfelelő helyre, a Csenger Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának és a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózatának munkatársai gondoskodnak – említette Balogh Attila, az ifjúsági egyesület újraválasztott elnöke. Attila többek között vezetőségi tag a klubnál, a női kézilabdacsapat edzője, és szpíkerkedik különböző sportrendezvényeken.

A határon túlra szánt adományokat a napokban juttatták el az ifjúsági egyesület képviselői a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nevével fémjelzett, Dévai Szent Ferenc Alapítvány által üzemeltetett magyar gyermek­otthonokba, a Bihar megyei Gálospetribe, valamint Székelyhídra.

– Külön köszönet illeti meg Vadász Ágnest, akinek fáradhatatlan munkája révén – ahogy a korábbi adományozások alkalmával, úgy az idei esztendőben is – jelentős mennyiségű, 9 millió forint értékű adomány érkezett Hollandiából. Ágnes csengeri származású, és már hosszú évek óta ott dolgozik a ­Nu Skin Enterprises hollandiai leányvállalatánál. Azon keresztül gyűjti össze és küldi a felajánlásokat minden évben. A rászorulókhoz eljuttatott adományok között szerepeltek játékok, alapvető élelmiszerek, édességek, könyvek, taneszközök, ­tisztálkodószerek, tisztítószerek, háztartási eszközök, takarók, párnák, ágyneműk, ruhák.

Drámatábort szerveztek

A Csengeri Ifjúsági Egyesület tevékenysége széles skálán mozog. Pályáztak a Petőfi Sándor barátjának számító Riskó Ignácról szóló könyv kiadására. Mivel az egyesületnek van drámacsoportja a művelődési központban, nyáron drámatábort is szerveznek az általános iskolásoknak.

A karácsonyi adományozásnak nagy hagyománya van az életükben, tavaly például Torockóra is eljutottak. Ez is alátámasztja, hogy élénken ápolják a határon túli kapcsolatokat. Komoly részt vállaltak abban, hogy testvérvárosi szintre emelkedett Csenger és Kraszna kapcsolata.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában