Helyi közélet

2019.12.11. 07:33

Nagykövetiskola lett a nyíregyházi Sipkay

– Az Európai Parlament 2017-től minden évben meghirdeti Nagykövetiskola programját, melyre a 2018/2019-es tanévben a NYSZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is pályázott, és Nyíregyházán elsőként el is nyerte a címet – tájékoztatta lapunkat Tóthné Zsigó Zita, az intézmény igazgatója, és hozzátette: a díjat nemrégiben ünnepélyes keretek között adta át Győri Enikő európai parlamenti képviselő és Lővei Andrea irodavezető.

A program folytatódik

– Az elmúlt tanévben az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája továbbképzésén egy kollégánk, Ajtay-Horváth Magda, a program szenior nagykövete és több diák, a program junior nagykövetei is részt vettek. A program célja, hogy a tanulók megismerjék az Európai Parlament munkáját, az európai polgári lét lehetőségeit, és fontos legyen számukra, hogy éljenek a jogaikkal, s szavazzanak.

Ennek érdekében iskolai programokat szerveztünk, ahol nagykövetek és külső előadók ismertették meg a témával a diákokat. A program ebben a tanévben is folytatódik iskolánkban, és ahogyan az előző tanévben, most is megszervezzük az Európa-napot nagyköveteink segítségével – mondta el Tóth­né Zsigó Zita.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában