segítsünk!

2019.12.12. 09:15

Van még hely a fenyőfájuk alatt

Sokak jóvoltából lesz mivel meglepnünk a Sondor lányokat és édesapjukat karácsony előtt.

Fotó: Pusztai Sándor

Ugye elevenen él még olvasóink emlékezetében a segítségre szoruló Sondor család, ahol az édesapa egyedül neveli a három tündéri kislányát? Megrázó történetükről december 5-én olvashattak portálunkon, miután karácsonyi Segítünk akciónk keretében ellátogattunk hozzájuk.

Nyilvánvaló, hogy emlékeznek, hiszen

szerkesztőségünk könyvtárában szépen gyűlnek azok az ajándékok,

amiket a jószívű megyebeliek ajánlottak fel a családnak.

A szövegkezdő költői kérdésünk leginkább azoknak szólt, akiknek a lelkét ugyan megindította a bájos gyerekek és édesapjuk helyzete, de még fontolgatják, hogyan is tehetnék szebbé pártfogoltjaink karácsonyát. Legújabb emlékeztetőnkkel ezen is segíteni kívánunk, ezért összeszedtük, mire is vágyhat egy hat-, egy nyolc- és egy csaknem tízesztendős kislány manapság.

Újat, hogy értéke legyen

Bizonyos, hogy egy ilyen családban jól jön a színes ceruza, a filctoll, a vízfesték vagy az ecsetkészlet, hiszen ezek a gyermekek – mi magunk is tanúi voltunk – imádnak rajzolni festeni, színezni. Arról már nem is beszélve, hogy az iskolába is mindig vinni kell zsírkrétát, rajzlapot, írólapokat vagy éppen új füzeteket.

Mindez azért is fontos, mert mint megtudtuk, a legkisebbik,

Henrietta is hamarosan iskolába megy.

Mivel érzékeny és okos lányokról van szó, bizonyára fejlesztő füzeteknek, gyöngyöknek, színezőknek is örülnének, mindez a kézügyességük formálásához is elengedhetetlen.

Ilyenkor télen a divatos sapkára és kesztyűre is szükség van, és a három kis hercegnőnek alighanem színes hajgumik, mutatós hajcsatok és egyéb „szépészeti” kellékek is megjelennek az álmaikban.

Arra kérünk mindenkit, egészségügyi okokból használt ruhát, ágyneműt ne hozzon senki, egyébként is mindig az új holmiból válhat igazi ajándék. És ha valaki a pénzbeli támogatás mellett dönt, most a család számlaszámát is közzétesszük:

11600006-00000000-80642307 (Erste).

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában