doni hősök

2020.01.21. 07:28

Az első táv végéhez közeledik az emlékmenet

A kétszer száz kilométeres távot a vizsgaidőszakhoz is hozzáigazították.

Fotó: Pusztai_Sandor

Ma már a doni hősök tiszteletére rendezett emlékmenet első szakaszának utolsó állomásához, Szamosszegre érkeznek azok a gyaloglók, akik a Honvédsuli Kadétprogram szervezésével szombaton indultak el Lónyáról.

Tegnap még Tarpáról adott rövid úti beszámolót a szervezet programvezetője, Dankó László. – Csodálatos! – szakadt ki a szó belőle mindjárt az elején, ami kétségtelenné tette a nyolcadik emlékmenet sikerességét.

Nagy létszámmal

– A helytállás páratlan, senki nem sérült meg, és a hideg is lehetne „autentikusabb”, illő a 77 évvel ezelőttihez, ahol emberek fagytak meg a Donnál – tudtuk meg. László elmondta, hogy teljes a létszám, közel hetven résztvevő gyalogol a közutakon, nem is lehetnének már többen.

Egyosztálynyi középiskolás Szentesről érkezett, a többiek pedig a megyéből, a szélrózsa minden irányából. Többségében középiskolás korúak, de akadnak felnőttek is.

– Tavaly a Tisza belső vonalán haladtunk, az idén a másik oldalon dr. Tilki Attila választókörzetét érintve, összesen 33 település bekapcsolásával, az emlékműveik előtt tisztelegve. Nagykárolyban is szerveződött egy fontos, 25 kilométeres szakasz a kétszer százas táv között, vagyis az országhatárt is átléptük.

Mivel a mi menetünk a 20. országos emlékmenet része, reméljük, hogy az út végén Nyírbátorban valamelyik védnök is megtisztel bennünket – adta tudtul a programvezető.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában