Nyíregyháza

2020.01.31. 17:56

Ötletek és jó tanácsok az esküvői kiállításon

Már csak egy nap van hátra a nagy napig! A Kelet-Magyarország az idén is megrendezi a jegyespárok várva várt rendezvényét: az Álompár esküvői kiállítást szombaton és vasárnap a Continental Arénában.

Forrás: KM-archív

Fotó: Sipeki Peter

A házasság előtt álló párok mindent megtalálhatnak, ami egy kiváló esküvőhöz kell, az elegáns és divatos ruháktól kezdve az ínycsiklandó vacsoráig. A hagyományokhoz hűen a szakma krémje fog kiállítani, várják az érdeklődőket a standjaiknál.

Az emberben ott él a vágy

A szakemberek garantáltan jó tanácsokkal szolgálnak a gyönyörű, feledhetetlen ceremóniához, a meghívott vendégelőadók pedig a hosszú és boldog együttéléshez adnak muníciót.

Prof. dr. Bagdy Emőkét nem kell bemutatni, a neves pszichológus számtalanszor fordult meg a megyeszékhelyen, közvetlen személyisége, lehengerlő előadásmódja hívó szó a közönségnek. A téma pedig nem más, mint: nő és férfi, a boldogság forrása.

A neves pszichoterapeuta olyan kérdéseket jár körbe, mint: Mi történik akkor, amikor két ember szerelmes lesz egymásba? Milyen erők irányítanak ilyenkor? Hogyan őrizhetjük meg kapcsolatainkat? Vajon létezik örökké tartó holtomiglan-holtodiglan?

„Minden emberben ott él a vágy, hogy megtalálja az igazit, és feloldódjon a szerelem édes tengerében. Amikor spontán átadjuk magunkat egy kapcsolatnak, nem is sejtjük, milyen ösztönök, kémiai hatások, pszichológiai törvényszerűségek munkálkodnak bennünk.

Felvállalt szövetség

Jó tartozni valakihez, jó, amikor a másik átölel. Talán nem is tudjuk, hogy két külön bolygó próbál meg ilyenkor eggyé olvadni, hogy pályájukat ezután közösen folytassák” – hangoztatja elő­adásában dr. Bagdy Emőke, aki szerint amikor két ember elhatározza, hogy összeköti életét, többé már nem az „én”, hanem a „mi” számít.

A pszichoterapeuta szerint neveltetésünknek kulcsszerepe van abban, hogyan bánunk társunkkal, örömteli lesz-e a házasságunk, mennyi gyereket vállalunk, és mit teszünk azért, hogy a magunk elhatározásából született és mások előtt is felvállalt „férfi-nő szövetség” megmaradjon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában