parányi építőkockák

2020.02.13. 08:20

Csodás kockaképek

A következő hónapokban újabb helyszínekre viszik el az alkotás örömét a szabolcsi diákok.

Fotó: tekerd csoport

A Tekerd csoport parányi építőkockákból készült hatalmas képeit már nem csak a szabolcsi megyeszékhelyen ismerik mindenhol, hiszen a lelkes és kreatív diákok műveikkel már bejárták az országot, sőt nagykövetségekre és külföldre is eljutottak már.

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának tanulóiból összeállt csapat továbbra is megállíthatatlanul alkot.

Nincs megállás

– Nagyon sok projektünk van, rengeteg rendezvényre, közös építésre készülünk a közeljövőben – mondta el lapunknak Hudák Zsolt, az iskola tanára és a Tekerd csoport vezetője.

– A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvánnyal együttműködve több általános iskolába is elmegyünk majd, ahol a gyerekekkel együtt a környezetvédelemhez kapcsolódó témákat feldolgozó képeket készítünk majd.

Ezekből az alkotásokból a tervek szerint egy kiállítást is megtekinthet majd a nyíregyházi közönség.

A tekerdes diákok hamarosan a kazincbarcikai Ádám Jenő Tagiskolába is ellátogatnak majd egy közös alkotásra. A Bogdán János Alapítvánnyal együttműködve három, roma tanulók oktatásával foglalkozó intézményben is építenek majd: a miskolci székhelyű Dr. Ámbédkar Iskolában, a pécsi Gandhi Gimnáziumban és az alsószentmártoni Tan Kapuja iskolában is.

A csoport korábban már együttműködött a német és az amerikai nagykövetséggel, és a tervek szerint a jövőben más nemzetek magyarországi képviseleteivel is lesz egy-egy projektjük, illetve jelenleg az egykori tokaji vár modelljén is dolgoznak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában