Nyíregyháza

2020.02.28. 16:21

Fucsovics Mártonnal játszotta utolsó bajnoki meccsét a cirkuszigazgató

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója történelmet írt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ifj. Rich­ter József a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon történelmet írt: feleségével közös produkciójukkal elnyerték az Arany Pierrot-díjat, ő megkapta a magyar cirkuszigazgatók arany fokozatú díját is.

Előadásuk most a Fővárosi Nagycirkuszban, majd a Magyar Nemzeti Cirkusz turnéján látható. Erről is mesélt a Vasárnap Reggel legutóbbi számában ifj. Richter József, akit Nyíregyházán is többször láthatott a közönség.

Vetélytársak voltak

A házaspár hat éve ezen a fesztiválon ismerkedett meg, akkor vetélytársként léptek fel, és megosztva nyerték el az Arany Pierrot-díjat. Úgy gondolták, az idén visszatérnek oda, ahonnan elindultak, és közös produkciót adnak elő.

Előadásukon olyan trükköket és mozdulatokat is bemutatnak, amilyeneket még sehol nem láthatott a közönség. Ezzel nyerték el a nagydíjat, ifj. Richter József átvehette a magyar cirkuszigazgatók arany fokozatú díját is.

Nyíregyházán is többször felléptek már | Fotó: KM-archív

Az interjúból kiderül: sokáig úgy volt, hogy profi teniszező lesz. – Balatonlellén volt egy ismerősünk, akihez eljártunk teniszezni. Tizenegyedik voltam a magyar ranglistán, de egy híres cirkuszi mondás szerint „akinek egyszer a forgács a talpához tapad, azt nem tudja többé onnan levakarni”. Így 2008-ban visszatértem a cirkuszhoz, és sikerült bebizonyítanom, hogy jól döntöttem.

Legutóbb Fucsovics Marci bajnokságát néztem végig, és felerősödött bennem a hiányérzet, főleg, mert vele játszottam életem utolsó bajnoki meccsét.

– De nem bánok semmit, így vagyok boldog – mondta a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában