Magyar falu program

2020.02.04. 16:14

Ötmilliárdnyi támogatás a civileknek

Infrastrukturális fejlesztésekre és programszervezésre is pályázhatnak.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke

Fotó: Pusztai Sándor

A Magyar falu programban a falusi civil alapból összesen ötmilliárd forint értékben pályázhatnak a tavaly év végéig bejegyzett civil szervezetek infrastrukturális fejlesztésekre és programszervezésre – hangzott el egyebek mellett a megyeházán megtartott Kapcsolatot teremtünk – Civilek Napja 2020 rendezvényen.

A társadalom építőkövei Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, a civil szervezetek a megye életében fontos szerepet töltenek be, építőkövei a társadalomnak, ezt bizonyítja az is, hogy számos polgármester is részt vett a rendezvényen. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere hangsúlyozta, Nyíregyházán jelenleg több mint 200 civil szervezet működik, de a vidéki szervezetek munkáját is figyelemmel kíséri a megyeszékhely vezetése, hiszen minden nagyváros számára fontos a vidéken élők sorsa.

Kiss András, a Hierotheosz Egyesület működtette megyei civil információs centrum igazgatója tartott előadást a civil szervezeteket érintő pályázati lehetőségről. Mint elhangzott, ebben az évben a tavaly december 31-éig bejegyzett civil szervezetek a falusi civil alap ötmilliárd forintos keretéből pályázhatnak 6 millió forintig infrastrukturális fejlesztésekre, valamint 2 millió forintig rendezvények szervezésére. A pályázati kiírás várhatóan március 2-án jelenik meg, a pályázati ciklus 2021. június végéig tart. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, és fontos feltétel, hogy a civil szervezetnek legyen letétbe helyezett éves beszámolója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában