Mátészalka

2020.02.09. 18:00

Világbajnok a Kálvinban

Erdei Zsolt egykori profi ökölvívó-világbajnok nagy meglepetést okozott egy osztálynyi kisdiáknak Mátészalkán.

Erdei Zsolt a diákok körében | Fotó: KM

A mindennapos kemény tanulás közben néha jólesik a gyerekeknek egy kis élmény és inspiráció, amiben néhány nappal ezelőtt bőven volt része a mátészalkai Kálvin János Református Általános Iskola kisdiákjainak: egy világbajnok sportoló lépte át az intézmény kapuját, hogy beszélgethessen a tanulókkal.

Motiváló beszélgetés

Az iskola 3. c. osztályos tanulóinak igazi meglepetés volt, amikor belépett az osztályterem ajtaján Erdei Zsolt „Madár” egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó-­világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. Erdei Zsoltnak profi pályafutása során 2000 és 2014 között a magyar bokszrajongó közönség összesen harmincöt hivatásos meccsét szurkolhatta végig, melyekből egy kivételével mindegyik a győzelmével zárult.

Erdei Zsolt a diákok körében | Fotó: KM

A „kálvinos” diákok nem is sejtették, hogy milyen híres vendég érkezik hozzájuk, és kitörő örömmel fogadták a sportolót. A gyerekek pár perc után feloldódtak, Erdei Zsolt látogatásából pedig egy izgalmas, eredményes motivációs beszélgetés kerekedett. „Madár” többek között a sportról, kitartásról és a tanulásról beszélgetett a tanulókkal, illetve arról, hogy kemény munkával ők is elérhetik céljaikat.

A gyerekeket Erdei Zsolt nem egyedül látogatta meg: a 3/c osztály többek között vendégül látta Nagy Anett Viktóriát, az ökölvívó-szakszövetség főtitkárát, valamint Wida Józsefet, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia vezetőjét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában