Koronavírus

2020.03.13. 09:22

Határzár! Nem engedik át a nyíregyházi kamionost

A nyiregyhaza.hu napok óta nyomon követi egy nyíregyházi kamionos útját, aki folyamatosan tudósít nekik a külföldön kialakult helyzetről.

Forrás: nyiregyhaza.hu

A kamionos ma reggel ért az Olasz-Szlovén határhoz, ám Transit-Stop van, vagyis nem engedik átlépni.

– Goriziánál szerettem volna átlépni a határt, de nem engednek, visszafordítottak. Minden határt lezártak. Itt van rajtam kívül még vagy 40 kolléga. A legnagyobb probléma, hogy nincs itt legalább egy orvos, aki megvizsgálna minket és megállapítaná, hogy betegek vagyunk-e vagy sem. Nincs illemhely, nincs fürdőhely, ami legalább ki lenne jelölve azok számára, akiket velem együtt visszafordítottak Olaszországba. Az étkezés se megoldott. Továbbá felvilágosítást sem adnak semmilyen nyelven, hogy meddig tart majd ez az áldatlan állapot. A főnököm egyértelmű utasítására végül elindultam egy ausztriai határátkelőhöz. Nem szeretné, ha akármeddig kint vesztegelnék. Még ha többletköltséggel jár is, de megpróbál hazavinni. A határnál kiderül, hogy hogyan tovább…

Forrás: nyiregyhaza.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában