megtisztult a terület

2020.04.09. 14:00

Eltűntek a szeméthalmok a borbányai lőtérről

Szemét eltakarítva, terület körbeárkolva – jelentjük, minden tiszta a lőtéren.

Előtte - utána

Fotó: Sipeki Péter, Ungi Lajos

Februárban arról számoltunk be, hogy hatalmas szemétkupacok tarkítják a borbányai Pásztor utcánál található nagy füves területet.

Sajnos rendszeresen vittek oda illegálisan hulladékot: autógumi, bontott alkatrészek, veszélyes hulladék mind-mind fellelhetők voltak a lőtéren.

Februárban még így nézett ki a terület | Fotó: Sipeki Péter

Akkor a Borbányán élő Kis Norbert jelezte szerkesztőségünknek, hogy az állapot már tűrhetetlen: szerette volna megóvni az egyébként családi sétákra és szabadtéri tevékenységekre alkalmas területet.

A helyzet azóta megváltozott, szerencsére pozitív irányba. A közterület-felügyelet kézbe vette az ügyet és egy kis nyomozásba is kezdett.

– A hulladékok között volt néhány autógumi, amin szerepelt rendszám, ez alapján elkezdtük a keresést – mondta el lapunknak Bodrogi László, a nyíregyházi közterület-felügyelet vezetője és hozzátette: sajnos nem sikerült a szemetelő nyomára akadni, a rendszámhoz tartozó autó ugyanis több tulajdonos-váltáson is átesett időközben.

Ám ha nem sikerül megtalálni az elkövetőt, a tulajdonos felel a területén elhelyezett szemétért. Ugyanis azé a szemét, akinek a földjén van – szól leegyszerűsítve a jogszabály.

– A hosszas levelezésnek meg lett az eredménye, sikerült megtalálni a földterület használóját, aki készséggel rendberakatta a területet és elszállíttatta a szemetet, emellett több helyen kiárkolta a terület határát a szemétlerakás megállítására – folytatta Bodrogi László.

Újra élvezhető természet

– Nagyon örülünk, hogy nyoma sincs a hulladéknak – értékelte a fejleményeket mosolyogva Kis Norbert.

Kis Norbert gyakran sétál párjával a területen | Fotó: Ungi Lajos

– A járványhelyzet alatt még népszerűbb lett ez a terület, ugyanis elég nagy ahhoz, hogy az emberek úgy élvezzék a természetet, hogy közben elkerüljék a csoportosulást. Én is szívesen jövök ki a családommal sétálni, mindezt pedig most már tiszta környezetben tehetem meg.

UL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában