Várhatóan szeptemberre kész

2020.04.30. 11:30

Jól haladnak a két körforgalom építésével

A Család utcán két kereszteződés is biztonságosabbá válik.

A kivitelező tájékoztatta dr. Kovács Ferenc polgármestert

Forrás: Szarka Lajos

Mint ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, a Család utca és Belső körút, valamint a Család és Szalag utca találkozásánál új körforgalom épül. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere helyszíni szemlét tartott, ahol a kivitelező tájékoztatta a projekt munkálatainak jelenlegi állásáról.

A Család utca és Belső körút csomópontban tart az ivóvízvezetékek kiváltása, várhatóan ezen a héten elkészül az a szakasz, mely a körforgalom útburkolata alá esik. A déli és keleti ágon a csapadékvízrendszert építik ki, a napokban megtörténik a burkolatba eső három közvilágítási oszlop elbontása, illetve kiváltása. A Család és Szalag utca csomópontban az északi ágon a fagyvédő réteg készítése és tömörítése van folyamatban, és megkezdődött a csapadékvíz-elvezetés kiépítése is. A héten elkezdik a körforgalmat keleti-nyugati irányban keresztező négy elektromos földkábel új nyomvonalra áthelyezését.

Mindkét nagy forgalmú csomópontban az új körforgalom építése mellett megtörténik a parkolók újraosztása, a meglévő buszöblök szabványosítása, gyalog- és kerékpáros átvezetés építése. Az új körforgalmak építése várhatóan szeptemberben fejeződik be – derült ki a városháza közleményéből.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában