Nyitásra készülnek

2020.05.22. 11:30

Hónap végén végre nyit Sóstón a Tófürdő – Létszámkorlátozásra kell számítani

A vendégfogadás csak szigorú előírások betartása mellett lehetséges.

A nyitásra készülnek Sóstón, a Tófürdőn

Fotó: Pusztai Sándor

– A járványügyi helyzet mérséklődését, valamint a korlátozások enyhítését követően megjelent hatósági ajánlások és állásfoglalások tükrében a társaságunk üzemeltetésében lévő fürdők közül május 30-án, szombaton 9 órakor a Tófürdő, egy héttel később, június 6-án, szombaton 9 órakor pedig a Parkfürdőt nyithatjuk meg – tájékoztatta lapunkat dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Létszámkorlátozás

– Társaságunk folyamatosan végzi a nyitáshoz szükséges alapfeltételek megteremtését, így segítve elő a biztonságos fürdőhasználatot vendégeink számára. A vendégfogadás szigorú előírások betartása mellett lehetséges, így ideiglenes, kiegészítő házirendet vezetünk be, melyet a nyitás előtt honlapunkon (aquariusspa.hu), valamint a fürdők bejáratainál olvashatnak – mondta dr. Podlovics Roland, és hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy az abban leírtakat maximálisan tartsák be. Az átmeneti szabályok értelmében az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy az eredeti befogadóképesség minden fürdőben csökken, így egyidejű létszámkorlátozás mellett lesz lehetőség a vendégek fogadására a parkosított részeken és a medencékben, a részletekről az ideiglenes házirendben, valamit kollégáik segítségével tájékozódhatnak.

Használható lesz a csúszda is

– A Tófürdőn az említett létszámkorlát mellett a termál-, a gyermekmedence is használható lesz, valamint a tó fürdésre kijelölt teljes területe, illetve a csúszdák is működnek május 30-ától.

A Parkfürdőben valamennyi vízforgatásos rendszerű medence használható lesz létszámkorlát mellett, valamint a csúszdák is, a működés közben aeroszolképződéssel járó felszíni élményelemek (pl. nyakzuhanyok) azonban nem működhetnek – tért ki a részletekre a vezérigazgató.

– A gyógyvizes medencékben engedélyezési eljárást kezdeményeztünk egy új fertőtlenítőszer használatára, mely nem roncsolja a gyógyvíz hasznos alkotóelemeit. Amennyiben az engedélyezési eljárás sikerrel jár, úgy a június 6-ai nyitáskor a gyógyvizes medencék is rendelkezésre állhatnak – mondta dr. Podlovics Roland. Hozzátette: továbbra sem nyit meg az Aquarius Élményfürdő, az Aquarius Fürdőgyógyászat, a Hotel Fürdőház wellnessrészlege, valamint a Júlia Fürdő. A Hotel Fürdőház szállodai részlege június 12-én kezdi meg újbóli működését.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában