nyíregyháza

2020.05.27. 07:15

Önzetlenül egy család kényelméért

Némedi Varga Gyula felajánlásának köszönhetően több marad a családi kasszában.

Fotó: Miklós István

Ami egyeseknek kiselejtezett bútordarab, az másnak óriási segítség lehet – ezt a gondolatmenetet követte a nyíregyházi Némedi Varga Gyula, aki arra kérte szerkesztőségünket, hogy a nemrégiben birtokába került remek állapotú ágyat segítsünk eljuttatni egy nehéz helyzetben lévő családhoz.

– Ráakadtam egy kitűnő állapotú, kiselejtezett bútordarabra, az első gondolatom az volt, feljavítom, majd az interneten értékesítem – mesélte a nyíregyházi nyugdíjas, aki bevallása szerint a barkácsolás nélkül el sem tudja képzelni az életét, s lakhelyén egy jól felszerelt műhely árulkodik a szenvedélyéről.

Sokat jelent az apró segítség

– Később azonban megváltozott a véleményem, hiszen annyi rászoruló család van a megyénkben, úgy gondoltam, nekik sokkal többet érne ez az ágy, mint nekem az a néhány ezer forint, amit kereshetnék vele – mondta Némedi Varga Gyula, aki azért fordult a Kelet-Magyarországhoz, hogy valóban olyan emberekhez kerülhessen az ágy, akiknek sokat jelent ez apró segítség is.

A nagylelkű fel­ajánlást aztán tettek követték, s némi keresés és egyeztetés után megtaláltuk a családot, akik örömmel fogadták a bútor­adományt.

Balogh Orsolya két gyermeket nevel, s bár még mindössze harminchat éves, közel húsz éve keményen dolgozik, hogy a családjának mindene meglegyen.

A lebontásra váró Keleti lakótelepre vezet az utunk, ahol sok hátrányos helyzetű család él. Orsolyáék azonban ki akarnak törni a szegregátumból.

A ház rendezett, szemmel látható a hosszú, kemény munka eredménye – ezt törte meg néhány hónapja a koronavírus okozta veszélyhelyzet.

Munka nélkül maradtak

– A vírus miatt munka nélkül maradtunk, mivel megszűntek az alkalmi munkák, leálltak a tanfolyamok. Három gyermekem van, akik jól teljesítenek az iskolában.

A tananyagot postán kaptuk az iskolából, mivel nincs számítógépünk, de a gyerekek sikerrel vették az új akadályokat – dicsekedett gyermekei eredményeivel a fiatal anyuka, bár elmondása szerint a gyerekeket is megviselte az otthoni tanulás.

Jelenleg minden erőmmel azon fáradozom, hogy minél hamarabb munkát szerezzek.

Az iskolából már csak egy hónapom volt hátra, aztán jöttek volna a vizsgák, de sajnos közbeszólt az élet, és így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk – mesélte munkatársunknak Balogh Orsolya, aki az alacsony végzettsége miatt hosszú évek óta fizikai munkát és alkalmi munkákat végez, hogy gyermekeinek ne kelljen semmiről lemondani.

Nagyon köszönjük az adományt, hiszen nincs annyi pénzem, hogy ágyat vegyek a gyermekeimnek.

Némedi úr felajánlásának köszönhetően több marad a családi kasszában, a fennmaradó összeget pedig a gyermekeimre fordíthatom – zárta gondolatait a fiatal anyuka, s már épp indulnánk, amikor újra Némedi úr autója tűnik fel az utcában.

A nyugdíjas ezermester visszatért, de ezúttal sem jött üres kézzel: élelmiszercsomagot hozott a családnak, hogy este ne csak az alvás, de a közös vacsora is kellemesebb legyen.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában