szigliget

2020.06.10. 17:30

Akiknek a Balaton a Riviéra

Tíz turnusban közel hétszáz, nyíregyházi iskolában tanuló diák nyaralhat a szigligeti üdülőben.

Fotó: KM-archív

Sokáig erősen rezgett a léc, de nem esett le, így elhárult az akadály: az idén is üzemelhet a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában és a NyírVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő szigligeti gyermeküdülő.

Immár egy évtizede dr. Hudákné Fábián Nóra látja el a táborvezetői teendőket, úgy ismeri a környéket, mint a tenyerét.

Élménydús tábor

– A koronavírus-járványhelyzet miatt képlékeny volt az idei táboroztatás, de az aggodalom a múlté. Eldőlt, hogy közel hétszáz, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek táborozhat tíz turnusban Szigligeten. Az első csoport június 16-án kezd, az utolsó augusztus 20-án zár.

Újdonság, hogy ebben az évben nem tudunk fogadni nyugdíjasklubokat, óvodapedagógusokat a vendégházakban.

A részvételi lehetőségeket kiterjesztettük a gyakorló-, az egyházi és az alapítványi iskolákban tanuló diákokra, függetlenül a fenntartó intézmény státuszától.

A táborozási díj az általános iskolásoknak 35 ezer forint fejenként. Az összeg tartalmazza a résztvevők útiköltségét, a közüzemi díjakat, a strandbelépőt, a szállás és a háromszori étkezés költségét, valamint a szakmai programok díját.

Dr. Hudákné Fábián Nóra nyomatékosította: mindent megtesznek azért, hogy a gyermekek minél több élménnyel gazdagodjanak, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartásával.

– Már van egy kialakult tábori program, de minden évben frissítjük. Ami biztos: a gyerekek sok ismeretet szerezhetnek a Balaton nevezetességeiről és környékéről – a mindennapos strandolás mellett.

A gyermeküdülőt az utóbbi években több millió forint értékben fejlesztették, ezáltal még komfortosabbá vált.

Az étkezés minőségére és az utaztatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Tej-, cukor- vagy lisztérzékenységben szenvedő tanulók is táborozhatnak.

Egyre népszerűbb

A szigligeti nyaralásra folyamatosan jelentkeznek, ha valaki még most szeretné ezt megtenni, az iskolai kapcsolattartókat keresse!

– Örömmel tapasztaltuk, hogy a szigligeti gyermek­üdülő egyre népszerűbb. Évek óta nagy az érdeklődés, a gyermekek és a pedagógusok visszajelzései is azt mutatják, hogy a befektetett energiánk megtérül. Nekünk a Balaton a Riviéra.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában