Tiszalök

2020.06.26. 14:28

Csak pihen a komp, amelyet partra húztak

Kényszerűségből vontatták ki a tiszalöki oldalon a partra.

A komp most

Fotó: SÁRGA KRISZTINA ARCHÍVUMA

„Nem üzemel a komp, a kötele beleakadt az uszadékba, a felső kötél el is szakadt, és a vízi alkalmatosság most a sodrás miatt félig ferdén fennakadt a parton.” Ezzel kereste meg lapunkat június 24-én az egyik tiszalöki olvasónk.

A helyzetről fényképfelvételt is készített, és elküldte lapunknak, azt kérve, tegyük közzé az információt. Mint mondta, az arra járó átutazó autósoknak is fontos lenne tudni, hogy egy időre kénytelenek lesznek Rakamaz felé kerülni.

Mivel a révet arrafelé nem a tiszalöki önkormányzat üzemelteti, megkerestük Kiss Istvánt, Tiszatardos első emberét, vajon mit tud az ügyről. A polgármester megnyugtatott, hogy a kompnak szerencsére kutya baja sincs, kényszerűségből vontatták ki a tiszalöki oldalon a partra.

Mivel nagyobb árhullám várható, a Tiszalöki Vízerőmű leengedte a vizet hatvan centiméterre, úgy tudom, a kompok Tiszacsegénél, Balsánál, mindenhol vesztegelnek.

– Erről többször is jelzést kaptunk, és mivel nem szeretnénk, hogy a lezúduló hordalék beterítse a kompunkat, úgy döntöttünk, kikötjük a tiszalöki oldalon. Traktorral kivontattuk egy méterre a medertől, a vízi rendészet és a révészeink gyakran ránéznek. A vízlépcsőnél azt ígérték, hogy két nap múlva visszaemelik a vízszintet, így péntek estére vagy legkésőbb szombat reggelre újra tudunk indulni – nyilatkozta Kiss István.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában