Oktatás

2020.06.20. 10:01

Egyházi iskola lesz a Móricz-gimi

Bővül az ibrányi református köznevelés a következő tanévtől.

Forrás: illusztráció / Google / Farkas Ferenc archívuma

– Szeptembertől egyházi fenntartásba kerül a Móricz Zsigmond Gimnázium és Kollégium Ibrányban – adta hírül Vass László református lelkipásztor.

Vass László megköszönte mindazok támogatását, akik szívügyüknek érezték, hogy az iskola református fenntartásba kerüljön, a szándék megegyezett az önkormányzat elképzelésével is – fűzte hozzá.

Távlati célok

– Az ibrányi református köznevelés egy újabb értékkel, a gimnáziumi oktatással gazdagodik, ezzel valóra válhat az a korábban megfogalmazott cél, melyben a helyi és környékbeli gyermekek nevelését-oktatását óvodáskortól az érettségi megszerzéséig segíteni tudja a református egyház – mondta el a lelkipásztor. Vass Lászlótól megtudtuk, a gimnáziumi képzésben a következő években nagy hangsúlyt szeretnének fektetni az idegen nyelvi oktatásra, távlati céljaik között szerepel az informatikai és a természettudományos ismeretek szélesítése.

Ez utóbbihoz az iskolában az infrastruktúra is adott, rendelkezésre áll egy korszerű Öveges-labor. Mivel a tanév közben döntöttek az iskola fenntartó-váltásáról, az idei évi jelentkezési feltételeken, kritériumokon nem változtattak, azokat a jövőben gondolják át.

Jelenleg bárki jelentkezhet, várják leendő diákjaikat, a beiratkozások még tartanak, egy osztálynyi létszámot tudnak fogadni szeptemberben.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában