Sajtótájékoztató

2020.06.05. 09:23

Jobbik sajtótájékoztató: A békeszerződés valójában diktátum volt, nemzetgyilkossági kísérlet

Magyar az, akinek fáj Trianon címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Földi István, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője, aki elmondta: az európai és hazai történelemkönyvek békeszerződésnek nevezték azt a diktátumot, amelyet a győztes nagyhatalmak 100 éve hazánkra kényszerítettek, s amely megcsonkította, ízekre tépte hazánkat és a magyarság lelkét.

– Belevágtak a nemzet élő húsába, és színmagyar tömböket faragtak le rólunk, tősgyökeres magyar vidékeket raboltak el a Kárpátok harcos nemzetétől! Trianon szellemisége megköveteli, hogy az emlékezés napján az égbe kiáltsuk: a trianoni békeszerződés, vétlenül sem volt béke, és vétlenül sem volt szerződés, diktátum volt, nemzetgyilkossági kísérlet! Úgy gondolom, Trianon keresztjét minden magyar ember a vállán hordja minden nap. Emlékezzünk és emlékeztessük a gyermekeinket is 1920. június 4-ére, amikor a magyar nemzetet és országunkat „keresztre feszítették”! – hangsúlyozta Földi István, a megyei közgyűlés képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában