Vásárosnaményi kórház

2020.06.26. 07:18

Nincs szó kórházbezárásról

A tervek szerint szeptember elejétől visszaállhat a megszokott ellátási forma a vásárosnaményi kórházban.

A járóbeteg-ellátás már újraindult a naményi kórházban

Forrás: SZSZMBK

Nagyon éles, olykor személyeskedéstől sem mentes vita alakult ki arról, hogy bezár a vásárosnaményi kórház. – Nem zárt be – hangsúlyozta dr. Szondi Zita orvosigazgató. – A belgyógyászati, gyermekgyógyászati és rehabilitációs osztályok működése csupán átmenetileg szünetel, mivel a lakosság egészségének megóvása érdekében ezen a telephelyen biztosítjuk a járvány ügyi készenlétet. A vásárosnaményi fekvőbetegosztályok feladatait átmenetileg a fehérgyarmati és mátészalkai telephelyek vették át.

Nem zár be a kórház

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vásárosnaményi telephelye nem zárt be. A kórház belgyógyászati, gyermekgyógyászati és rehabilitációs osztályainak működése csupán átmenetileg szünetel, mivel a lakosság egészségének megóvása érdekében ezen a telephelyen biztosítjuk a járványügyi készenlétet.

A vásárosnaményi fekvőbetegosztályok feladatait átmenetileg a fehérgyarmati és mátészalkai telephelyek vették át. A járóbeteg-ellátást mindez nem érinti, azt Vásárosnaményban május 11-étől fokozatosan, a korábbi struktúrában visszaállítottuk. Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a fekvőbeteg-ellátás is újraindul Vásárosnaményban is – válaszolta lapunk megkeresésére dr. Szondi Zita orvosigazgató.

Folyamatos egyeztetés

A sokszor személyeskedésektől sem mentes vitában Filep Sándor polgármester nyugalomra, higgadtságra, türelemre és megértésre kérte a városlakókat. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat ugyan nincs döntési helyzetben, ettől függetlenül folyamatosak az egyeztetések a kórház vezetésével, a főigazgatóval, az orvosigazgatóval. Mint írta: nem lesznek elbocsátások, egyetlen dolgozó sem kerül az utcára, nincs kórházbezárás, egyszerűen a szakmai érveket kell – ha még jelen esetben nem is könnyű – tudomásul vennünk.

– A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és időszak igen nehéz volt mindannyiunk számára, de még nem lélegezhetünk fel teljesen, hiszen a vírus még itt van közöttünk, bármikor, bárkit megfertőzhet. Éppen ezért az egészségügyi ellátásnak vannak még feladatai. Indokolt a járványügyi készültség idejére meghatározott ágyszámok fenntartása. Ezt meg kell értenünk, és el kell fogadni azt az átmeneti időre szóló szakmai döntést is, amely értelmében még nem indul újra a fekvőbeteg-ellátás Vásárosnaményban. A kórház vezetése koncentrálja az erőforrásait a lehető legmagasabb szintű betegellátás céljából, ami mindannyiunk érdeke – nyilatkozta lapunknak Filep Sándor, aki nyomatékosította: az a legfontosabb, hogy a tervek szerint szeptember elejétől visszaállhat a megszokott ellátási forma Vásárosnaményban is, és fel sem merült annak a lehetősége, hogy a kórházat bezárják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában