Nyíregyháza

2020.06.06. 08:33

Példát és utat mutatott „gyermekeinek”

Varázslatos osztályközösséget teremtett, és biztos kézzel vezette diákjait a tudás ösvényén.

„Ennek a hétnek a napjai nem olyanok, mint az eddig megszokottak. A szívünkben valami nagyon jónak az elmúlását, valaminek a végét érezzük.

Köszönet és tisztelet

Mindezt azért, mert kis közösségünk, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. c osztálya az alsó tagozatot befejezve elköszön szeretett tanító nénijétől, Kemecseiné Rusz ­Eleonóra tanító nénitől” – írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott köszönő­levelükben a ­búcsúzó osztály diákjai és szüleik, majd emberi és szakmai erények sokaságával bizonyítják, miért tekintenek kicsik és nagyok a tanító ­nénik gyöngyeként Nóri nénire, aki 2016 szeptemberében vezette be a gyerekeket az iskola varázslatos világába.

„Olyan alapokat nyújtottál nekik a négy év során, amelyekre a felső tagozatban sikeresen építkezhetnek majd. Varázslatos osztályközösséget teremtettél számukra, a kicsik mindennapjait a nyugalom, a harmónia, a szeretet, az egymás iránti tisztelet, vidámság és öröm jellemezte. Az osztály minden tanulójával megtaláltad a közös hangot, és a legjobbat hoztad ki belőlük.

Határozottságoddal, őszinteségeddel, emberségeddel példát és utat mutattál mindannyiuknak.

Élvezték az online órákat is

Anyáskodó, óvó, szerető, megértő közeledéseddel megnyugtattad őket, nagy biztonságérzetet adtál nekik. Szerettek veled játszani, beszélgetni, tanulni, fennhangon kacagni. Bármilyen problémával fordulhattak hozzád, te mindig készséges és segítőkész voltál” – idézték fel a levélírók, majd így zárták soraikat: „Ebben a jelenlegi, megváltozott helyzetben, a mindenkinek új és ismeretlen digitális oktatás erdejében is biztos kézzel vezetted a gyerekeket a tudás ösvényén, sokat fejlődtek, önállóságot tanultak, erősödött a közösségük, alig várták a közös online órákat. Nóri néni, köszönjük a sok tanítást, törődést, szeretetet, nevelést!”

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában