Kedvezmény a jegyárakból

2020.06.04. 14:30

Szombaton a Parkfürdő is nyit

Ugyan a szabályrendszer napról napra változik, mindent megtesznek a fürdőzők biztonságáért.

Dr. Podlovics Roland kéri, hogy figyeljünk a házirendre

Fotó: Dodó Ferenc

Egy héttel a Tófürdő megnyitása után megkezdi az idei szezont az Aquarius Élmény- és Parkfürdő is, pontosabban annak egyelőre csak a nyitott részlege – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Mivel a fürdők változatlanul szigorú engedélyeztetési eljárás alá esnek, már azon is gőzerővel dolgoznak, hogy az egyelőre nem használható töltő-ürítő termálmedencéket is hamarosan a fürdővendégek rendelkezésére bocsássák. Ehhez megvásároltak és üzembe helyeztek egy DEWAN-50 elnevezésű vízfertőtlenítő technológiai rendszert. Ha a kéthetes mérések megnyugtatóan alakulnak, június 20-a körül akár ezekben a medencékben is lubickolhatunk, a szaunákat, a gőzkamrákat és a hozzájuk kapcsolódó létesítményeket viszont még hosszú ideig nélkülöznünk kell.

Nem minden lesz elérhető

– Mindemellett persze egyéb korlátozó intézkedésekre is számítani kell. Egyelőre zárva maradnak a fedett részek, bár a vendéglátóipari egységeknél tapasztalt könnyítéséket látva azt reméljük, hogy hamarosan ide is beengedhetjük a fürdőzni vágyókat – mondta el a vezérigazgató. Szavaiból kiderült, hogy akárcsak a Tófürdőben, határozatlan időre nem működhetnek a felszín feletti élményelemek, ahogy a gyógyászati célú medencék sem. Arra van remény, hogy a gyógyászati szakrendelés és bizonyos gyógyászati szolgáltatások már a hónap közepétől újra beindulhatnak.

– Kérjük a vendégeink türelmét, ugyanis a medencéink köré nem helyezünk ki nyug­ágyakat, a medencék megközelíthetősége is körülményesebb lesz. Mivel minden fürdőzőnek biztosítanunk kell a 4 négyzetméternyi vízfelületet, folyamatosan ellen­őriznünk kell a két medence – szűk ezer főre szűkített – befogadóképességét. Ezúttal is érdemes lesz telefonon érdeklődni a pénztáraknál a beléptetési lehetőségekről elindulás előtt – hallhattuk.

Kedvezmény a jegyárakból

Mint megtudtuk, a kellemetlenségek kompenzálására minden jegytípus árából elengednek 20 százalékot. Az engedmény az egyéb kedvezményekre is vonatkozik, kivéve a 100 forintos regisztrációs bébijegyet és a délután fél héttől váltható ezerforintos belépőt. A medencék vizét kétóránként, a technológiai rendszereket pedig óránként ellenőrzik, és bár megemelik a víz klórtartalmát, mindez legfeljebb csak a vírusnak okozhatna gondot. Június 12-étől megnyitja kapuit a Fürdőház is, ám a szállodáknak egy ideig még várniuk kell a kéthetes karantén miatt megrettenő külföldi vendégekre.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában