Sajtótájékoztató

2020.07.01. 17:05

A pozsonyi csatára emlékezik és emlékeztet szombaton a Jobbik

Az 907 július 4-7. között lezajlott pozsonyi csata a magyarok dicső történelmének első nagy diadala volt, Európa országai csak ezután törődtek bele abba, hogy a kontinensen egy új, önálló és erős államalakulat jön majd létre Magyar Fejedelemség néven. Ez a csata zárta le a honfoglalást, és tette népünket Európa szerves részévé, a X. század legerősebb katonai hatalmává a kontinensen. Mégsem őrizte meg jelentőségéhez mérten, méltóképpen ezt a nagy diadalt a magyar történelmi emlékezet. Míg Amerikában tananyag, a hazai történelemoktatásban mellőzött téma mindaz, ami 1113 éve történt! – mutatott rá szerdai sajtótájékoztatóján Földi István hadtörténész, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője.

A Jobbik az idén is méltó módon szeretne megemlékezni a pozsonyi diadalról, és erre kér másokat is. Július 4-én, szombaton 17 órától Nyíregyházán, az Országzászló téren tartanak ünnepi megemlékezést, a rendezvényen felszólalnak: dr. Gyüre Csaba, Z. Kárpát Dániel, Földi István, Lengyel Máté képviselők és László Attila, a Magyar Önvédelmi Egyesület vezetője – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában