Nyírmihálydi

2020.07.30. 07:47

Áldás a közelben lévő Gúthi-erdő ajándéka

Nehéz hónapokat jelentett a koronavírus-járvány megyénk vadgazdálkodói számára is.

Az európai országokban ugyanis éppen akkor rendeltek el kiutazási tilalmat, amikor hazánkban megkezdődött az őzbak vadászatának szezonja, így a vadásztársaságok csak a hazai vadászokra számíthattak, ráadásul a külföldi vendégvadászok elmaradása miatt csökkentett áron kellett kínálniuk ezeket a vadászatokat.

– Az idei szezonban csak tizenkét őzbak elejtésére kértünk engedélyt, s mind a tizenkettőt el tudtuk adni hazai vadászoknak. Igaz, voltak olyanok, akik nevetséges árat kínáltak volna egy-egy bak elejtéséért, de az már a vaddal szemben is tiszteletlenség lett volna – tájékoztatta szerkesztőségünket Darvai János, a Nyírmihálydi Vadásztársaság vadászmestere.

– Végül jöttek vadászok Nyíregyházáról, Hajdú-Bihar megyéből és a Dunántúlról is. Mint később kiderült, lett volna igény több bak elejtésére is, azonban a vadászterületünkön a fiatal őzbakok vannak túlsúlyban, ezért várni kell még az elejtésükkel. Pár éve sokkal erőteljesebb volt az állományunk, de a terület újraosztásakor pont az a határrész került el tőlünk, ahol nagyon jó volt az állomány.

Pótolni a kiesést

– A csökkentett áron kínált vadászatokat természetesen megérzi a vadásztársaságunk gazdálkodása, bízunk abban, hogy majd ősszel a dámbikavadászat értékesítéséből pótolni tudjuk a bevétel kiesését. Dámbikát eddig nem értékesítettünk, de a Gúthi-­erdő közelségének köszönhetően nálunk is egyre több a számuk – tette hozzá Darvai János.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában