Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.07.21. 17:04

Zene az kell... táborban a legtehetségesebbek

Fotó: rendőrség

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel! címmel 2014-ben bűnmegelőzési programot dolgozott ki. A projekt célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, a körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A program azóta is töretlen, a megyei gyermekvédelmi intézmény lakói hatodik éve merülnek el a hangszer- és énektanulás rejtelmeiben, illetve az autentikus roma néptánc és modern tánc varázslatos világában.

A Zene az kell… 2020 – nyári táborba a programban részt vevő húsz legtehetségesebb és legaktívabb gyerek kapott meghívást Mátészalkára. Az egyhetes táborozás alatt többek között drámapedagógiai, kézműves-foglakozásokon vettek részt, megismerkedtek a zenei műfajok történetével, és a kezükbe vették az első ősi hangszereket. A zenetábor a gyerekek és a tanáraik közös zenés műsorával zárult, melyen részt vettek az intézmény lakói – tudatta a főkapitányság sajtószolgálata.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában