Cukiság

2020.07.20. 14:03

Zsiráf lány született Nyíregyházán

A látogatók meglesték ahogy a gondozók cumisüvegből etetik a Nyíregyházi Állatpark kis zsiráfját így már nem titkolhatják tovább a park munkatársai az 1 hónapos csöppséget.

A Nyíregyházi Állatparkban közel 20 éve tartanak Rothschild-zsiráfot és ritkán előfordul, hogy 1-1 fiatal anya még nem tudja, hogy kell gondozni a picinyét, ezért a park munkatársai már nagy rutinnal rendelkeznek a zsiráfok mesterséges táplálást illetően.

Ugyanakkor tudják, hogy ez sok veszélyt is rejt magában, ezért csak akkor hozzák nyilvánosságra ilyenkor a kis zsiráf születésének tényét amikor már együtt szaladgálhat a csapattal.

Most azonban, hogy a látogatók meglesték a nyíregyházi zsiráfbébit, a park tájékoztatja a széles nyilvánosságot, hogy Nyíregyháza legújabb kis zsiráfja, 1 hónaposan jelenleg 210 cm magas és naponta 5 l tehéntejet fogyaszt. A neve Jubileum lett, hiszen ő a 10. Nyíregyházán született zsiráfborjú.

A zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján, a Nyíregyházi Állatparkban Rothschild-zsiráfok élnek. A faj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868–1937) után kapta nevét.

Eredetileg Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él belőlük, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

- Nyíregyházi Állatpark -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában