Építész Kamara

2020.08.05. 10:16

Csapatépítés ajándék maszkokkal

Az építészkamarai taggyűlésen régi ismerősök, kollégák üdvözölték egymást, s köszöntötték az új tagokat.

Az építészkamarába frissen felvett tagok díszoklevelet és emléktárgyat vehettek át Végh Józseftől

Forrás: Építészkamara

Az eddigi esztendőkben teljesen megszokott program volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara hagyományos, évente tartandó taggyűlése. A koronavírusjárvány-helyzet természetesen hozzájuk is beférkőzött, ezért a tradicionálisan tavaszi rendezvény nyárra tolódott.

Kellő távolságtartás

– A rendezvény egyedi légkörét a szokatlan, kellő távolságtartással berendezett, különleges, sakktáblaszerű ülésrend, valamint a minden résztvevőnek kiosztott ajándék szájmaszk teremtette meg – mondta Végh József kamarai elnök, aki a frissen felvételt nyert új tagokat mutatta be, és nekik díszoklevelet, valamint emléktárgyat adott át a PRIMOM Vállalkozói Inkubátorház nagytermében. – Örvendetes, hogy a korábbi években gyakran egy-két főnek szóló köszöntő ezúttal kilenc fiatal számára jelentett emlékezetes pillanatokat, akik közül 2019-ben Ancsák Attila, Bársony Kitti, Csáki Nóra és Benyusz Bence, 2020-ban pedig Bártfai Zoltán, Kádár-Bodogán Edit, Csikai Tibor, Brezina Zsolt és Paulik Tamás építészmérnököket vették fel. A köszöntők után Gáva Attila építész személyesen számolt be a Hotel Pangea tervezőjeként elért sikerről, a FIABCI nemzetközi megmérettetésén hotel kategóriában megszerzett második díjról, ami a város és a szakma figyelmét egyaránt kiérdemelte.

Bepótolnák, ami elmaradt

A beszámolók és visszatekintések közben kiderült, hogy a tavalyi év a megyei építészkamara utóbbi évtizedének talán legintenzívebb időszakát jelentette. – Tavaly mintegy két tucat rendezvényre került sor, az őszi Területi Elnökök Tanácsa apropóján néhány napra Nyíregyháza lehetett a Magyar Építész Kamara szakmai közéletének központja. Ebből az alkalomból a kamara az elmúlt közel tíz év eredményeit bemutató kiállítási anyagot is összeállított, valamint egy összefoglaló kiadvány is készült. A jó évkezdetet derékba törte a karanténidőszak, emiatt a 2020-as esztendő első fél éve lényegesen visszafogottabban alakult. De bízunk benne, hogy az év hátralévő, a vírus szempontjából remélhetőleg kevésbé terhelt időszakában sikerül bepótolni a tavasszal elmaradt programokat, szakmai rendezvényeket és személyes találkozásokat – adott hangot reményének Végh József, aki Lili érkezésével a napokban beléphetett a büszke és boldog nagypapák táborába.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában