Jobbik sajtótájékoztató

2020.08.26. 11:44

Jobbik: érdemi segítség kell a vásárosnaményi ruhagyár dolgozóinak

Még mindig nem történt változás vásárosnaményi ruhagyár dolgozóinak ügyében, mondta el dr. Gyüre Csaba országgyűlési képviselő és a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei szervezetének elnöke a párt keddi sajtótájékoztatóján, Nyíregyházán.

Hozzátette: az ARJ ruhagyár a pandémiára hivatkozva fizetés nélküli szabadságra küldte a dolgozóit, majd visszahívta őket szájmaszkokat varrni a bérük 70%-áért, azonban a munkavállalók azóta sem kapták meg teljes munkadíjukat. Kiemelte, hogy volt olyan alkalmazott, akinek mindössze 275 forintot utaltak havi fizetésként.

Az elnök arról is beszélt, hogy a Jobbik kérdésére Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, a területileg illetékes kormányhivatal folyamatosan tartja a kapcsolatot a céggel, amely egyébként nem nyújtott be kérelmet állami támogatásra, illetve jelenleg is tart hazánk történetének legnagyobb gazdaságvédelmi akcióterve. A Jobbik a helyzet megoldását és a vásárosnaményi ruhagyár dolgozóinak érdemi megsegítését szorgalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában