Nyíregyháza

2020.08.16. 14:00

Kenyérünnepet tartanak a múzeumfaluban

Az idén sem marad el az új kenyér ünnepe a Sóstói Múzeumfaluban.

Augusztus 20-án ingyenesen látogathatnak el a skanzenbe az érdeklődők, akik már a bejáratnál a Kenyér útja című térképes felfedezővel állomásról állomásra ismerhetik meg a búza feldolgozását a vetéstől egészen a kenyérig.

A programok között kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra megfelelőt.

Lehetőség nyílik az otthon elkészített házi kovászos kenyerek megmérettetésére, és az egész napos kikapcsolódás alatt szalmadíszt, mézeskalácsot, kovácsolt kispatkót, gyertyát és bőr karkötőt is készíthetnek a családok. Népi játszóudvar, íjászat, kemencés kelt kalácsok és ízletes gyógyteák várják a vendégeket.

A mozifilmek kedvelőinek is újdonságokat tartogat a Sóstói Múzeumfalu. Augusztus 22-én 20 órakor A kölcsönkért kastély című filmet, augusztus 29-én 20 órakor pedig az Egy bolond százat csinál című örök klasszikust vetítik a nagyhalászi magtár gesztenyefájánál.

Az esti kikapcsolódást kemencés finomságok, házi szörpök és Lenka műhelyének kincsei teszik emlékezetessé. Esőnap: augusztus 23. (vasárnap) 20 óra és augusztus 30. (vasárnap) 20 óra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában