új vendégház

2020.09.06. 13:22

Új vendégház Bujon

A Vinnai Vadászati Kft. Buj külterületén a már meglévő vendégháza mellé egy újat épített. Az összesen 73 millió forintba – amelyből 50 millió volt a pályázati támogatás – kerülő beruházásból négy kétágyas szoba, egy wellnessrészleg és egy masszázsszoba épült. A vendégházat vasárnap avatták.

A megnyitón jelen volt egyebek mellett dr. Kovács Zoltán, az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás kormánybiztosa, dr. Szinay Attila közigazgatási államtitkár, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja és dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője.

Tíz éve kezdődött

– Minden 2010 márciusában kezdődött – mondta Vinnai Attila, a Vinnai Vadászati Kft. ügyvezetője. – Ekkor álmodtam egy világot magamnak. Gyakorló hivatásos vadászként sok vendéggel voltam és vagyok kapcsolatban, így kézenfekvő volt az ötlet, hogy a vadászturizmusban gondolkodjak. Folyamatosan, lépésről lépésre haladtunk előre és értük el ezt a mostani állapotot. Célunk térségünk turisztikai vonzerejét és vadászati kultúráját minél szélesebb körben megismertetni. A vadászatot gasztrotúrával, wellnesszel kiegészítve igazi rekreációs élményt szeretnénk nyújtani a vendégeinknek. Ezt szolgálja ez a most átadandó vendégház.

Értékek, hagyományok

– Amikor Magyarország kormánya úgy döntött, hogy ötven évvel az 1971-es nagy sikerű vadászati világkiállítás után újra egy hasonló eseményt rendez, akkor sokkal mélyebb és fontosabb dolgok is jártak az eszünkben – mondta dr. Kovács Zoltán. – Egy ötvenedik évforduló arra is alkalmat ad, hogy metszetét adjuk az értékek, a szaktudás, a tapasztalat és a hagyományok széles tárházának, amire a hétköznapokban nem mindig figyelünk. Most majdnem két generációra nyúlóan tekinthetünk vissza az elvégzett munkára. Arra kell használnunk ezt az évfordulót, hogy bepillantást engedjünk azokba az értékekbe, amelyeket felhalmoztunk. Mindezt úgy, hogy ebből a jövőnk is tudjon építkezni.

A tett az első

– Széchenyi István egy helyen azt írja – fejtette ki dr. Vinnai Győző –, a tett az első, a szó a második. Vinnai Attila is bizonyítja, dolgozni kell ahhoz, hogy egy ötlet megvalósuljon. Mi is ezt tettük az elmúlt tíz évben. Jelentősen javult a térség közlekedési infrastruktúrája, elérhető közelségbe került az autópálya. Mindehhez társultak azok a turisztikai fejlesztések, amelyek jelentősen emelték Nyíregyháza és körzete vonz­erejét.

– A megye az elmúlt években nagyon komoly változásokon ment keresztül – kezdte ünnepi beszédét Román István. – Az az alkotóerő, amely itt jelen van, rendszeresen támogatásra talál a kormányzati döntésekben. Azok a tervek, amelyeket évekig szőttünk akár a közlekedés vagy a turizmus területén, folyamatosan megkapják a forrásokat, hogy az elképzelések meg is valósulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában