SZAVAZÁSÉRTÉKELÉS

2020.10.12. 09:53

A szabolcsiakat kérdeztük, van-e covidos ismerősük

Koronavírus... A csapból is ez folyik, persze nem véletlenül. Kíváncsiak voltunk, konkrétan mennyire van jelen az életünkben a járvány, arról kérdeztük tehát olvasóinkat, az ő közvetlen környezetükben megjelent-e már a vírus?

Forrás: illusztráció / shutterstock

Ez persze nem egy hivatalos statisztika – az olvasói válaszok azonban megegyeznek azzal, amit a televízió és a rádió is ismételget a vírusról: mégpedig, hogy nagyon is itt van. Kiderült, a legtöbb válaszadónak már van covidos ismerőse: Nekem sajnos van már ismerősöm, aki elkapta a vírust – válaszolta az olvasók 45 százaléka.

Ám nagy számban vannak még olyanok is, akiknek egyetlen ismerőse sem kapta még el a betegséget: Az én ismerősi körömben szerencsére nincs még beteg, remélem, nem is lesz! – mondta olvasóink 36 százaléka, és kívánjuk, hogy így is legyen.

Csak távoli vagy virtuális ismerősről hallottam eddig, hogy elkaphatta – mondta olvasóink 15 százaléka.

A legkevesebben pedig azok vannak, akik túl vannak már a fertőzésen: A lehető legközelebbi a tapasztalatom az ügyben, sajnos én magam kaptam el – mondta olvasóink 4 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában