„kalandpark” volt számára az udvar

2020.10.14. 16:50

Egy lerobbant Trabantban is meglátta a repülő szuperkocsit

Énekel, ír, vonzza a tévéképernyő és a mozivászon, és tele van tervekkel.

Demeter Norbert megvalósítja az álmait

Forrás: KM-archívum

Demeter Norbertet kivételes tehetséggel áldotta meg a sors. Saját bevallása szerint meseszép gyermekkora volt, a fantáziavilágának volt miből táplálkoznia. Természetkedvelőként és állatbarátként az udvar valódi „kalandpark” volt a számára.

– Így lett a lerobbant Trabantból repülő szuperkocsi, az üres góréból berendezett vendégház, a zöldségespincéből bunker vagy éppen búvóhely – mesélte.

Új otthonra talált

Demeter Norbert megvalósítja az álmait
Fotó: KM-archívum

A fehérgyarmati Bárdos Lajos Ének-Zene Tagozatos Általános Iskolába járt, tanáraira – akiknek sokat köszönhet – nagy szeretettel gondol vissza. Az általános iskola után Norbert a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium dráma tagozatán tanult tovább, ahol az első évben Venyige Sándor, majd a második évtől Buzogány Béla vezette be őt a színjátszás rejtelmeibe. A kedvenc tantárgya a beszédtechnika volt, erre Vona Éva tanította, néptáncra Demarcsek György és Demarcsek Zsuzsa oktatta, énektanárai Maczurka Edit és Kiss Ágnes voltak. Tizenöt éves korában kezdett játszani a Talán Teátrumban. Nagy tapsokra és sikerekre emlékszik vissza. Szerepelt többek között Parti-Nagy Lajos Mauzóleum, Tamási Áron Énekes madár, Eugene Labiche és Georges Courteline Gyilkosság a Maxime utcában című darabjaiban.

Egy idő után azonban úgy érezte, hogy valami másra vágyik. Sikerei csúcsán otthagyta a színpadot, Fehérgyarmatnak 23 évesen intett búcsút, s Budapestre költözött. Egy pénzintézetben kezdett dolgozni ügyintézőként, s bár nagyon megkedvelte ezt a munkát, és gyönyörűnek tartotta a fővárost, később Sopronban találta meg az új otthonát. Jelenleg Bécsben dolgozik egy kutatóintézet sterilizálórészlegén.

Írói sikerek

A munkája mellett rengeteg ideje marad a hobbijára. Újra elkezdett énekelni tanulni, egyik nagy álma válhatott valóra, amikor a Halál szerepébe bújhatott az Elisabeth musical blokkban, de énekelt Padlást, Hello Dollyt, Mozartot és a Valahol Európában-t is. Néhány éve – a horror műfaj nagy rajongójaként – úgy döntött, hogy belefog egy regénybe. Első könyve, A Lanky ház halott két és fél éven keresztül íródott, és nagy sikert ért el a műfaj kedvelői körében. Második regényével, a Sannával – két másik művel együtt – megnyerte a Twister Media 2019-ben kiírt irodalmi pályázatát.

Norbert tele van tervekkel, jelenleg is egy trilógián dolgozik. Nagy álma a tévéképernyő és a mozivászon, de nem színészként: a regényírás mellett forgatókönyvíróként is szeretné kipróbálni magát.

- Fecske László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában