Gávavencsellő

2020.10.21. 07:31

Roma hagyományőrző gyerekeket keresnek

Roma hagyományőrző csoportot szeretne indítani a gávavencsellői „Kicsi Kincs” Biztos Kezdet Gyerekház általános iskolás diákoknak.

– November hatodikáig lehet jelentkezni a csoportba nálam vagy a művészeti vezetőknél, Kanalas Ágnesnél és Csikó Lászlónál – mondta el érdeklődésünkre Türk Mária, a gyerekház szakmai vezetője. – Az intézményünk két évvel ezelőtt kezdte el a működését. Az alapvető feladatunk, hogy foglalkozzunk a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos körülmények között élő gyerekekkel és a felnőttekkel. A gávavencsellőiek hamar megbarátkoztak a gyerekházzal, olyannyira, hogy az idejárók csak bölcsődeként emlegetik. Folyamatosan igyekszünk felismertetni az iskolázottság fontosságát, azt, hogy minden csoportnak megvannak a rá jellemző hagyományai, amelyeket ápolni kell. Ennek a csoportnak a megszervezésével kicsit túllépünk az eredeti kereteinken, de úgy tűnik, megérte belevágni, mert nagyon nagy az érdeklődés. Az ötletet az „Akikre büszkék vagyunk” projekt szeptemberi rendezvényén fellépők adták. Amióta meghirdettük a csoport indulását, nagyon sokan érdeklődtek. Az első foglalkozásunkat november 10-én tartjuk.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában