civil szervezetek

2020.10.03. 14:06

Újabb pályázatokat írtak ki a civil szervezeteknek

Több helyszínen tartott tájékoztatókat a közösségi szolgáltatóközpont.

Kiss András

Forrás: KM

Fontos szerepük van a településeken működő civil szervezeteknek, hiszen erősítik a közösségi életet. Minden forint jól jön a számukra, igyekeznek minden pályázati lehetőséget kihasználni. A pályázatokról tartott nekik road­show-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, amit a Hierotheosz Egyesület működtet. A megyei roadshow tapasztalatairól tartott pénteken sajtótájékoztatót Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára, aki egyben a szolgáltatóközpont főtitkára is.

Húsz helyszínen

– A megyében húsz helyszínt kerestünk fel. Voltunk a megye járási székhelyein és még néhány nagyobb településen. Az információs rendezvényeink iránt nagy érdeklődést mutattak a civil szervezetek, volt olyan helyszín, ahol kilencvenen várták a tájékoztatót – mondta Kiss András.

– A járványhelyzet miatt arra törekedtünk, hogy minél közelebb legyünk a civil szervezetekhez, minél kevesebbet kelljen utazniuk a képviselőiknek. Az állam támogatja a civil szervezeteket, hiszen a társadalom akkor lesz erős, ha hatékonyan és eredményesen dolgoznak a civilek megyénk összes településén.

– A roadshow-n tájékoztatást adtunk a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) újabb – egyszerűsített és összevont – pályázatairól. Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy pályázaton belül lehet beadni mind a működési költségek, mind a szakmai programok támogatásának igénylését. Az összevont pályázatot október 12. és november 12. között, az egyszerűsített pályázatot november 12. és december 12. között kell benyújtaniuk a civil szervezeteknek.

Kiss András szólt arról is, hogy október 8-án és 9-én véradás lesz Nyíregyházán a megyeháza épületében. A második napon 8 órától 14 óráig a B épület első emeletére azokat a civileket várják, akik készek önként nyújtani a karjukat, hogy segítsenek a rászorulókon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában