Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.11.11. 11:37

A Közút készen áll a télre

A közútkezelő az enyhe őszi idő ellenére téli üzemmódra váltott.

Minden évben, így az idén is november 10-én vált téli üzemmódra a Magyar Közút: országosan 19 megyei igazgatóságán, 94 mérnökségén és a központi irányításban is 24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy négyezren dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – tájékoztatta lapunkat a társaság.

A megyében is felkészültek

Szabolcs-Szatmár-Beregben 2272 kilométernyi utat kezel a Magyar Közút, a téli munkákban 280 dolgozója vesz részt. Ötvenhat hóeke és sószóró, tíz hómaró fogható hadra, s azokon a szakaszokon, ahol nagyobb a hófúvások lehetősége, hófogórácsokat és hálókat helyeznek ki.

A közútkezelő feltöltötte a sótárolókat, országosan mintegy 174 ezer tonna útszóró só, több mint 2600 tonna kalcium-klorid-granulátum, 2,3 millió liter kalcium-klorid-oldat és közel 11 ezer tonna érdesítőanyag áll a szakemberek rendelkezésére kezdésként, a pótlás egész télen biztosított.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában