Koronavírus

2020.11.17. 16:20

A legkorszerűbb terápiát kapják a nyíregyházi kórház covidos betegei

Visszautasítják a cikkeket, amelyek szerint nem tudják az elvárható szakmai színvonalon garantálni a betegellátást.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház határozottan visszautasítja a különböző sajtóorgánumokban megjelent cikkeket, melyek az ATV-re hivatkozva azt sugallják, hogy nem tudják az elvárható szakmai színvonalon garantálni a betegellátást.

A többszörös terhelés, a beáramló betegek nagy száma ellenére is korszerű eszközökkel, a világon most fellelhető legkorszerűbb terápiával biztosítjuk betegeink gyógyítását, ennek érdekében orvosaink, ápolóink mindent megtesznek

- tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény sajtóosztálya.

Ahogy Európa többi országában, Magyarországon is meredeken emelkedik a fertőzöttek és a kórházi kezelésre szorulók száma. Ez mindenütt a megszokottnál sokkal nagyobb terhet jelent az egészségügy számára. A dezinformációk, tudatos félretájékoztatások nem segítik az egészségügyben dolgozók munkáját, akik pedig minden egyes beteg életéért az utolsó pillanatig küzdenek.

Ezek a félrevezetések megrendíthetik a betegek bizalmát az orvosokban és ápolókban, pedig jelen helyzetben erre mindenkinek nagy szüksége van.

Az egészségügyi dolgozók köszönetet érdemelnek, hiszen ebben a járványidőszakban tanúsított elhivatottságuk az ellátórendszer legstabilabb pillére

- zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában