Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.11.09. 11:30

Sok településen eddig is ingyen lehetett parkolni

Pénzt nem kérnek a parkolásért, de folyamatosan bővítik a helyeket.

Nem kell fizetni a parkolásért, de nem mindegy, hol és hogyan állunk meg

Fotó: olvasói fotó

A járvány lassítása érdekében csökkenteni kell a kontaktusok számát – hallani napok óta az operatív törzs sajtótájékoztatóin, így kerülni érdemes a zsúfolt helyeket.

A múlt hét szerdától bevezetett ingyenes parkolás elsősorban azoknak kedvez, akik inkább autóba ülnek a zsúfolt tömegközlekedési eszközök helyett, a munkába járókat segítheti.

Nincs bevételkiesésük

Tavasszal látszott, hogy a nagyobb városokban jelentős bevételkiesést hozott az ingyenes parkolás, nem beszélve a sok szabálytalan parkolásról. Ugyanis sokan azt hitték, hogy ingyen bárhol megállhatnak a városban.

Most arra voltunk kíváncsiak, hogy a megyeszékhelyen kívül megyénk különböző településein hogyan fogadják az intézkedést.

– Azok közé a települések közé tartozunk, ahol már hosszú idő óta egyébként is ingyenes a parkolás, így az erre vonatkozó rendelkezés nem érinti a városunkat – jelentette ki Máté Antal, Nyírbátor polgármestere.

– A parkolási lehetőségeket eddig is kihasználták a helyiek és a környező településen élők, hiszen sokan járnak dolgozni Nyírbátorba, így a járvány kezdete óta nem tapasztaltunk számottevő változást a város forgalmában vagy a parkolók telítettségében.

Hasonló választ kaptunk kérdésünkre Újfehértóról is.

– Nincs bevételkiesésünk az ingyenes parkolás országos szintű bevezetésével, mert településünkön eddig sem kellett fizetni ezért. Ha viszont városunkból bárki beutazik a közeli Nyíregyházára, jóleső érzéssel veszi tudomásul, hogy a parkolásnak nincs költségvonzata – mondta Hosszú József, Újfehértó polgármestere.

– Vásárosnaményban a kormányzati döntés után nem változtak a parkolási szokások, a városban 2010 óta nincsenek fizetős parkolóhelyek – közölte Filep Sándor polgármester.

– Sokan járnak hozzánk vásárolni a beregi térségből, nem akartuk ezzel a költséggel terhelni őket. Egyébként sem volt jelentős korábban a bevételi oldal. Az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy helyesen cselekedtünk. Jelenleg is arra törekszünk, hogy az eddiginél több parkolóhely legyen, folyamatban van a kialakításuk – fűzte hozzá a polgármester.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában