Nyíregyháza

2020.11.27. 15:27

Táncolni nem lehet, gyűjtésbe kezdtek

A néptáncosok önkéntes alapon vállalják, hogy eljuttatják az adományokat a rászorulókhoz.

A nyíregyházi Szabolcs Néptánc Egyesület évek óta aktív résztvevője különféle adományozási akcióknak, de a gyűjtésre a pandémiás időszakban még a szokottnál is jobban rákapcsoltak. Ismerve adakozó kedvüket, gyakran bevisznek hozzájuk a jószívű polgárok ezt-azt, mert tudják, hogy amit az egyesület elvállal, azt maradéktalanul végig is viszi.

– Régi, sokat hangoztatott jelmondatom, hogy kis dolgokat teszünk, de azt nagy-nagy szeretettel – mondta el lapunknak az egyesület elnöke, Ágoston Ildikó.

Ágoston Ildikó

– Ahol 140 táncos dolgozik, rajtuk keresztül pedig szülők, barátok, vállalkozók mozdulnak meg, oda várhatóan jelentős adomány fog érkezni. Ráadásul a média segítségével szinte az egész várost bevontuk. Mindenkitől csak azt kérjük, hogy a cipősdobozokat szépen csomagolják be, és írják rá, milyen korúnak és neműnek szánják az adományt – sorolta.

A felajánlásokat a Kölyökvárba várják hétköznap délutánonként 13 és 17 óra között december 10-ig, utána 20-áig minden rászorulóhoz eljutnak. Több önkéntes is jelezte, hogy besegít a szállításba.

Egyre többen csatlakoznak

– A Váci Mihály Kulturális Központ igazgatójától azt kértük, hogy a Kölyökvár felvevőbázis lehessen, az óvintézkedések betartása mellett oda mindenki beviheti, amit gondolt. Mivel az akciót a karácsony és a szeretet jegyében szervezzük, nagyon örülünk tartós élelmiszernek, tisztító- és illatszereknek, játékoknak, édességnek, jó minőségű ruhaneműnek, de mindenre nyitottak vagyunk, hogy segíteni tudjunk. Az eltelt évek során mintegy 80 rászoruló család már a látóterünkbe került, minden jó helyre kerül majd. Még csak három napja hirdettük meg a gyűjtést, de máris egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, így például orvosok, kisebb szervezetek, a „Tégy Magadért, Tégy Másokért” Kulturális és Szociális Alapítvány, a borbányai iskola alapítványa, de még a saját iskolám közművelődési színtere is Nyírszőlősről. Mivel más településekről is kértek segítséget, igyekszünk mindenkit segíteni, de elsősorban Nyíregyháza lakosságáért dolgozunk. Ettől a várostól már nagyon sokat kaptunk, és szeretnénk valahogy viszonozni. Ahogy tettük, amikor bútorokat vittünk szépkorúaknak, vagy egy leégett sóstóhegyi családi ház lakóit támogattuk azzal, hogy vállalkozókat szólítottunk meg, akik a tetőt újra cserélték. Ha már nem táncolhatunk, és próbák sincsenek, igyekszünk hasznossá tenni magunkat – tudatta Ágoston Ildikó.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában