Nyíregyháza

2020.11.04. 10:34

Zökkenőmentes az átállás

A nyíregyházi Eötvös-gyakorló diákjai november 13-áig ­távoktatásban tanulnak.

Fotó: google

Ahogy arról már beszámoltunk, a nyíregyházi Eötvös-gyakorlóban ­keddtől tantermen kívüli digitális munkarendben folytatódik a tanítás, ugyanis egyre több a koronavírusos beteg a diákok és a tanárok körében egyaránt.

Dr. Komáromi István, az intézmény igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a tavaszi online oktatás során szerzett tapasztalatokra építve már a tanév elején felkészültek arra, hogy ha esetleg újra távoktatásban kell ellátniuk oktató-nevelő munkájukat, akkor gördülékeny legyen a tervezés, a szervezés és az átállás.

– Igyekeztünk olyan platformot választani, amit sokan ismernek és használnak. A Google Classroom mellett döntöttünk, de ez nem zárja ki azt, hogy tantárgyspecifikusan más programot is használjon egy-egy szakmai közösség, pedagógus, gondolok itt például az idegen nyelvek kommunikatív oktatására. Szakmai, módszertani szempontból is elemeztük a tavaszi digitális munkarendet. Többek között rendeznünk kellett az ellenőrzés, értékelés, osztályozás kérdéskörét, hiszen egészen más megközelítést kíván a digitális, mint a jelenléti oktatás során – mutatott rá dr. Komáromi István. Hozzátette: úgy érzi, hogy a diákok és a pedagógusok egészségének megóvása érdekében jó döntést hoztak azzal, hogy átálltak a távoktatásra.

Nem kell táppénzre menniük

Lengyel Nóra gyermeke, Péter az Eötvös-gyakorlóban tanul. A 12 éves fiú már átesett a koronavíruson az őszi szünet előtt és közben.

– Az első tünetek október 18-án, vasárnap jelentkeztek. Néhány napig magas láza volt, fájt a feje és nem maradt meg benne semmi, szerdán azonban már úgy kelt fel, mintha elvágták volna a betegséget. Közben tartottuk a kapcsolatot a gyerekorvossal, kértünk tesztet, ami pozitív lett, de mire megérkezett az eredmény, Peti teljesen tünetmentes volt – árulta el az édesanya, aki a kötelező karantén és az őszi szünet után egészségesen küldte iskolába a kisfiát hétfőn, a gyerek azonban azzal a hírrel érkezett haza, hogy november 13-áig otthonról folytatódik a tanulás.

– Szerencsém van, mert a cég, ahol dolgozom, nagyon rugalmas, és a munkaköröm is megengedi a home office-t, így nem kell táppénzre mennünk.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában