Anima Sound System

2020.12.27. 11:30

A nyíregyházi építőkocka-művészeknek ajánlják az új albumot

A Tekerd csapata inspirálta az Anima Sound System új lemezének borítóját.

VNA

Évek óta csodálhatjuk a nyíregyházi Wesselényi Miklós-középiskola Tekerd csoportjának alkotásait: az építőkockákból alkotott látványos képeik a város és az ország, sőt a világ számos pontját bejárták már.

Nevüket az Anima Sound System egyik slágeréből kölcsönözték, azonban nem csak a formáció volt hatással rájuk, hanem fordítva is: Tekerd meg és táncolj című albumuk, amelyen a húsz éve megjelent eredeti dal tizenhét remixe hallható majd, a nyíregyházi diákok ihlette építőkockás borítót kap.

Közös munka

– Tudunk egymásról, megírják levélben, ha bukdácsolás vagy siker van a suliban, ha a családban gond vagy öröm, vagy hogy éppen mi van a gyámüggyel vagy a legújabb alkotásukkal. Ezért vannak a legódarabkák a szilveszterkor megjelenő Anima-albumborítón, és ezért ajánljuk a nyíregyházi csapatnak a lemezt szeretettel és barátsággal. Egy család vagyunk, srácok! – írta az együttes közösségi oldalán.

A csapat tagjai az építés közben | Fotó: a Tekerd archívuma

– Tavaly a Szegedi Ifjúsági Napokon találkoztunk a zenekar tagjaival, ott is építettünk, ők pedig felléptek, és eljöttek megnézni a képeinket, azóta folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot – mondta el Hudák Zsolt, a Wesselényi-iskola tanára és a Tekerd csapatának vezetője.

– Amikor először felmerült, hogy az album borítója rólunk szól majd, a gyerekek nagyon boldogok voltak, hiszen ebben találkozik az Anima Sound Sys­tem és a Tekerd munkája.

Az Anima Sound System új albumának borítója | Fotó: A zenekar archívuma

Az építőkockás csapat nehéz éven van túl: hiszen azelőtt állandóan úton voltak, építettek és rendezvényekre jártak, a koronavírus azonban a diákok életét is lelassította. A programjaik elmaradtak, és alkotni is csak nagyon keveset tudtak – online tervezgettek, és csak akkor építhettek, amikor erre a korlátozások is lehetőséget adtak.

Akkor is mindössze néhányan tartózkodtak egyszerre a termükben, maszkban, fertőtlenítővel felszerelve. Így idén alig készültek képeik – de ez nem jelenti azt, hogy alább adtak volna a kreativitásból.

Újrahasznosított kockákból

– A srácok legutóbbi munkája egy majomfejet ábrázol, és egy spanyol, valamint egy portugál grafikusművész alkotását építették meg. Érdekessége, hogy egyik fele újrahasznosított kockákból épült, és kiemelkedik a síkból, 3D hatású. A napokban várjuk vissza a két művész dedikálta kockákat, melyekkel teljes lesz a mű – tette hozzá Hudák Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában