Baktalórántháza

2020.12.05. 11:20

A szeretet cipói minden korban igen fontosak

A magyar királylány, Árpád-házi Szent Erzsébet jótéteményeire emlékezve a névnapjához kötődve cipókat szenteltek Baktalórántházán a római katolikus templomban.

KM

Forrás: egyházközség

– Mintegy tizenegy éve ápolja a szenthez fűződő hagyományt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi szervezete – tájékoztatta szerkesztőségünket ­Némethné Csubák Éva, a civil szervezet elnöke.

– A járványügyi előírások betartása mellett az idén is szentmisén idéztük fel Szent Erzsébet életét. Bakti Beáta óvodás egy szép, Szent Erzsébet jótéteményeiről szóló éneket adott elő. Majd a „Rózsacsoda” és a „Szent Erzsébet betege” történeten át példát kaptunk a „cselekvő szeretetre”.

Lázár István plébános atya megáldotta, majd megszentelte a negyven kenyérkét, amiből a mise végén mindenki vihetett haza, hogy a családi asztalnál közösen elfogyaszthassák.

– Az Árpád korabeli templomban freskójelenet örökíti meg a szentet, ahogy éppen kenyeret oszt kötényéből a szegényeknek. Köszönjük a baktai pékségnek, hogy az idén is megsütötték a kis kerek Erzsébet-cipókat.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában