Nyíregyháza

2020.12.11. 13:31

Az idén rendhagyó volt az Idősek karácsonya

Román Demeterné a modern technika segítségével kívánt erőt és egészséget nyugdíjas társainak.

Idősek karácsonya a római kat templomban

Fotó: Dodó Ferenc

Az idén a hagyományos Idősek karácsonya ünnepséget rendhagyó módon szervezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban csak az elnökség tagjai, valamint a tagszervezetek képviselői voltak jelen a péntek délelőtti rendezvényen. A szűk körben megtartott ünnepségen Felföldi László atya köszöntötte a jelenlévőket.

Hirdetni az örömöt

– Soha ennyire nem volt szükség az öröm hirdetésére, mint most – utalt a vírushelyzetre a római katolikus plébános, akit néhány napja kineveztek a Pécsi egyházmegye püspökévé. – Az ember figyelmét most ebben az időszakban sok minden elterelheti, de nem szabad csak a szív, a lélek ragyogására és fényére koncentrálni. És hogy mi jelentheti most a fényt? Hát a saját szívünk, és az abban rejlő szeretet, a reménység és a biztonság – mondta Felföldi László.

A plébános szavai után Román Demeterné szólt az ünnepség résztvevőihez.

– Ha csak a modern technika segítségével is, de szeretnék erőt, egészséget és kitartást kívánni nyugdíjas társaimnak ebben a nehéz időszakban. Nagyon nehéz ez az adventi időszak és nehéz lesz az ünnep, a karácsony, de ki kell bírnunk. Lelkileg nem lesz könnyű elviselni, hogy nem találkozhatunk szeretteinkkel, de túl kell élnünk valahogy – fogalmazott Román Demeterné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke.

Az ünnepségen 44 házaspárt (akik a vírushelyzet miatt személyesen nem voltak jelen, a szerk.) köszöntöttek 50, 55, 60, és 65 éves házassági évfordulójuk alkalmából.

A pénteki ünnepség a legismertebb videómegosztó portálon " target="_blank">ide kattintva utólag is megtekinthető a „Magyarok Nagyasszonya Nyíregyháza” csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában