Vásárosnamény

2020.12.09. 16:58

Boldog, ha ilyenkor úszhat a Tiszában

Dr. Skapinyecz József több mint kétszázszor fürdőzött télen a Tiszában Vásárosnaménynál.

Egy 72 éves, 4 gyermekes családapára merészség azt mondani, hogy „csodabogár”, de tényleg egy különleges személyiség. A magyar női cselgáncsválogatott első szövetségi kapitánya, a közismert nőgyógyász kedvenc időtöltése, hogy télen elmerül a Tisza habjaiban Vásárosnaménynál. Szerdán is hódolt a szenvedélyének a Debrecenben élő, a Beregben rendszeresen megforduló doktor, aki habozás nélkül csobbant bele a folyóba.

– Nyolcéves voltam, amikor édesanyám szomorúságára legelőször megmártóztam a hideg Bodrogban.

Korcsolyázni indultam, aztán kedvet kaptam a fürdőzéshez

– mondta a bodrogkeresztúri származású sportember, akinek mind a négy fia és a felesége is előszeretettel úszik akkor is, ha zord az időjárás.

– Nem magamat akarom reklámozni, egyszerűen jólesik a szervezetemnek, ha tempózhatok a Tiszában. Az olyankor termelődő hidegsokk-fehérjék élettani szempontból is előnyösek.

– Egyébként pedig rendkívül jó érzés, amikor a vízből kilépve elfogyaszt a magamfajta mondjuk egy kávét vagy egy jóféle szatmári szilvapálinkát.

Nekem egyébként is a szívem csücske a Bereg. Van is egy házam a vásárosnaményi Tisza-parton, annyira vonzanak engem a beregi emberek, az ízek, a semmi máshoz nem hasonlítható miliő.

– Természetesen a téli elmerüléseimről tudnak a rendőrök, a vízirendőrök, megszerzem az ahhoz szükséges engedélyeket. Ha tehetik, a fiaim velem tartanak, a sebészként dolgozó Dávid a Majnában szokott csobbanni télen. Én úgy érzem jól magam a bőrömben, amikor általában kéthetente úszhatok a Tiszában.

Borítókép: Dr. Skapinyecz Balázs, dr. Skapinyecz József és dr. Újhelyi Balázs | Fotók: dr. Skapinyecz József archívuma

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában