Nyíregyháza

2020.12.11. 15:41

Szünidei étkeztetés Nyíregyházán

A részletekről dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály osztályvezetője tájékoztatott.

20201028 Kaposvár A őszi szünetben is biztosítják az ingyenes a gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak. A koronavírus járvány miatt az ebédet dobozokban vagy éthordókban vihetik haza az érintettek. Sok családnak nagy segítség, hogy meleg étel kerül az asztalra a szünidőben is. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: Lang Róbert

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a szülőt/törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Az ingyenes szünidei étkezést

a) az intézményi jogviszonnyal rendelkező általános és középiskolai oktatásban részt vevő, valamint az intézményi ellátásban nem részesülő gyermekek részére az évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben,

b) a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja az önkormányzat.

Az ingyenes szünidei étkezést a 2020/2021. tanév téli szünetében a szünidőre eső 7 munkanapon lehet igénybe venni: 2020. december 21-étől 2020. december 23-áig, valamint 2020. december 28-ától 2020. december 31-éig.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10 és 14 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek.

Amennyiben nem kívánja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, tájékoztassa a hatóságot! Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben gyermeke 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában