Felvételi

2021.01.23. 14:48

Központi felvételit írtak a Kölcseyben is

Szombaton országszerte megírták a központi középfokú felvételi vizsgát a kilencedik évfolyamra, illetve a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok.

Fotó: DODO FERENC

Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezték meg a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban is, ahová a legtöbb diák az értük szorító szüleik kíséretében érkeztek.

A kilencedik évfolyamra felvételizők írásbeli vizsgájára több mint 62 000-en jelentkeztek az országban, a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin több mint 8100-an, a nyolcadik évfolyamoson több mint 5200-an vettek részt, a fiatalok magyar nyelvből és matematikából is vizsgáztak.

A vizsgázók számára úgy kellett ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább 1,5 méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb tízen tartózkodhattak. Minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kellett biztosítaniuk az oktatási intézményeknek, továbbá a felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak pedig ajánlott volt a védőmaszk viselése.

Azok a felvételizők, akik a január 23-ai vizsgán alapos indokkal nem tudtak részt venni, a január 28-ai pótló írásbelin vizsgázhatnak. Az idén a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel az Oktatási Hivatal még egy pótidőpontot jelölt ki: a február 5-i vizsgán kizárólag azok vehetnek részt, akik jelentkeztek a vizsgára, ám – igazoltan – az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában