Tiszalök

2021.03.24. 13:13

Segítik a lakosság ügyeinek intézését

A kormány célja, hogy mindenki felhasználhassa a technikát.

MML

Bartus Gábor régiós mentor és Tölgyesi Attiláné | Fotó: könyvtár

Napjainkban életünk minden területét átszövi az internet, a digitalizáció. Nincsenek meg azonban mindenkinek az otthoni feltételek, ezért a kormány néhány éve elindította a Digitális Jólét Programot (DJP), hogy mindenki felhasználhassa és élvezhesse a digitalizáció előnyét.

Bartus Gábor régiós mentor és Tölgyesi Attiláné | Fotó: könyvtár

Az elmúlt években kiváló munkát végeztek a Digitális Jólét Program Hálózathoz tartozó irodák és mentorok, hiszen közel egymillió magyar állampolgárt értek el, és a koronavírus-járvány idején is teljesítették küldetésüket: segítettek időseket, diákokat, családokat.

Új kihívások előtt

A Tiszalöki Városi Könyvtár és Művelődési Ház is a DJP Pontok egyike, az igazgatója, Tölgyesi Attiláné pedig a program mentora. Az intézmény vezetője a napokban átvette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2020. év megyei DJP-mentora címet igazoló oklevelet és jutalmat Bartus Gábortól, a DJP Hálózat regionális vezetőjétől.

– A koronavírus-járvány a DJP Pontokat és a mentorokat új kihívások elé állította, a célok azonban nem változtak: továbbra is a legfontosabb feladat a lakosság segítése. Különösen az idős állampolgárokra fontos odafigyelnünk, hogy tartsák fenn kapcsolataikat, hogy elkerülhessék a kirekesztettség érzetét. Munkánkat segítette Fercsák Nándor DJP területi mentor, az újságon keresztül is köszönöm az együttműködést – tájékoztatta szerkesztőségünket Tölgyesi Attiláné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában