Koronavírus

2021.04.01. 09:22

A kölni megöli a vírust? – Az egészségről közérthetően dr. Mórik Gyulával

Ma jó lesz vigyázni az átverésekkel, s jól jönne valami védelem is.

Dr. Mórik Gyula

coronavirus-concept-09

Forrás: illusztráció / shutterstock

Csendesen fekszem az ágyamban. A bárányokat sem kell számolnom, mert érzem, az álommanó már körbehintette varázsporát. Szemem lecsukódik, és az álmok mezején találom magam. Egy brit tudós jön velem szemben. A „brit tudósok” fene nagy koponyák ám. Bizonyosan mindenki ismeri azokat az elképesztő kutatási területeket, amelyeknek soha senki más még a közelébe sem téved, csak azok a bizonyos „brit tudósok”. Kinek másnak is jutna eszébe efféle vizsgálódásokat végezni? Azért akadnak még jelentkezők. Egy független nemzetközi intézet valóban minden létező lehetőséget kutatni kezdett a Covid–19 megfékezésére. Míg a Japánban hasonló területen dolgozó gigaméretű számítógép eleddig nem járt túl sok sikerrel, addig az emberi elme máris eredményeket tudott felmutatni.

Végeláthatatlan tesztelés

Olyan, mindennap használt vegyi anyagokat kutattak, amik hatékonyak lehetnek a vírus ellen. Az alapötlet szenzációs. Ha van egy dezodor, egy parfüm, egy fogkrém vagy bármi, amit egyébként is mindenki naponta használ, akkor legyen az a védelmet biztosító elegy. Ezen a bázison megkezdődött a kozmetikai termékek végeláthatatlan tesztelése. Lássanak csodát, a már-már feledésbe merülő kozmetikumok között meg is lett a csodafegyver. Az egyik hatásos vírusölő szer nem más, mint az eredeti recept alapján készült kölnivíz. A magas alkoholtartalom miatt, az arcra és a kézre fújva, kiemelten hatékonynak bizonyult a védekezésben. Hiszik vagy sem, de most jönnek a kutatás legérdekesebb felfedezései, amiben komoly magyar vonatkozások is vannak. Az eredeti kölnivíznél erősebb védelmet biztosít a híres, szovjet „Krásznájá Moszkva” kölni, amivel kínai gyártók már maszkokat is átitatnak, ezzel fokozva a védelem szintjét. Ezen termék biztonsági minősítése teljesíti a JB 007 szabvány elvárásait. Egyes hírek szerint hazánk is rendelt már a védekezésben részt vevő, stratégiailag fontos dolgozóknak 1 millió darabot. A szállítmány a mai napon érkezik meg Ferihegyre. Meg kell még említenünk a kutatás során nemzetközi viszonylatban a leghatékonyabbnak ítélt magyar kozmetikumokat, mert kis hazánk ezen a területen is jeleskedik. A legjobb három vírusellenes szer éppen a dicső magyar ipar terméke. Azaz csak magyar termék volt korábban, aminek most fejvesztve keresik a régi receptúráját és a használható gyártói kapacitásokat. A húsvéti locsolás elengedhetetlen kelléke vala anno a magyar nők körében kétes hírnévnek örvendő Opera kölni. Azt hiszem, azon hölgyek, akik ebből valaha csak egy cseppet is kaptak a hajukra, azóta sem tudják feledni. Ha nem is kiváló parfüm, de a kutatás szerint tökéletesen óv a vírustól.

Címoldali hír

Senki ne csüggedjen, a férfiak védelme is megoldottá válik, egy másik ikonikus hazai termékkel, a Pitralon arcszesszel. Kiskatonákon évtizedekkel ezelőtt végzett, önkéntes tesztek azt is bizonyították, hogy a Pitralon nemcsak külsőleg, de belsőleg is hatékony a garatban meghúzódó vírusok ellen, és ehhez képest alig mérgező. A legtöbb esetben enyhe hasmenéssel és bódultsággal megúszható a fogyasztása. Az operatív törzs a kutatási eredmények alapján kiszámolta, hogy ha a férfiak Pitralon-felhőben úszva mennének locsolni, és minden szembejövő hölgyre jelentős mennyiségű Opera vagy Krásznájá Moszkva kölnit öntenének, a húsvétot korlátozások nélkül meg lehetne ünnepelni kicsiny hazánkban. Azt hiszem, ennyit talán megérne. Az eredményekre a nemzetközi sajtó is felfigyelt. A vezető hírportálok a címoldalon hozzák a hírt, és magyar kozmetikai csodát emlegetnek. Többen a Pitralon–Opera kevert illat elől sírva menekülő, mutáns vírustörzseket vizionálnak. A nemzetközi igényeket mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a TVK több üzemét is a két termék gyártására állítják át. Ha pedig mindez még nem lenne elég, a leghatékonyabb védőbevonat az emberi testre szintén egy magyar termékkel vihető fel. Ez nem más, mint a jól ismert Bronzolaj, amit a Mol olajfinomítói fognak készíteni a világnak. A napokban a leköszönt amerikai elnök is befektetési szándékkal kereste meg az illetékes magyar gyártókat. A világ most hazánktól hangos. „A magyar triumvirátus a tökéletes védelem a Covid–19 ellen”, olvasható több mérvadó napilap szalagcímében.

Bolondok napja

Olyan jó érzés fog el, hogy a szülőföldem lett a világ közepe. Újra és újra elolvasom a kutatási anyagot. Amikor a tollamért nyúlok, hogy kijegyze­teljem, hirtelen megcsörren az ébresztőórám. Kinyitom a szemem, és álomittasan a naptáramra pillantok. Ó, április 1-je van, a bolondok napja. Ma jó lesz vigyázni az átverésekkel, talán jól jönne valami védelem is. Ásítozva megmosakodom, még nedves testemet ösztönösen bekenem Bronzolajjal, arcomat Pitralonba burkolom, és pár csepp Operát biggyesztek a hajtókámra. Egy nagy hazai klasszikus szavai sejlenek fel bennem. – És tessék mondani, ez a Covid ellen is véd? – Az ellen nem véd, de a vízbűl veszi ki a zoxigént!

- Dr. Mórik Gyula -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában