Koronavírus

2021.04.21. 14:27

Folyamatosan oltanak Mátészalkán is – Azt kérik, fogadják el a felkínált vakcinát

Soron kívül fertőtlenítették az óvodákat a nyitás előtt.

KM

Folyamatosan oltanak Mátészalkán is

Forrás: MTI/Balázs Attila

Fotó: Balázs Attila

Ahogy fogalmazott, a körülményekhez képest jó hírekkel szolgált a napokban a közösségi oldalán közzétett összefoglaló posztjában dr. Hanusi Péter. Mátészalka polgármestere elárulta, a településen csökkent a fertőzöttek aránya, valamivel több mint hetven koronavírusos beteget és negyven szoros kontaktot tartanak számon.

A hétfői nyitással kapcsolatban kifejtette: a helyi óvodákban az elmúlt hetekben egyre többen éltek a gyermekfelügyelet lehetőségével. A gyermekek érkezése előtti napokban soron kívül fertőtlenítették az intézményeket, amit az általános iskoláknak is felajánlottak az alsós diákok egészségének megóvása érdekében.

Továbbra is arra kérik a szülőket, hogy csak akkor vigyék gyermekeiket közösségbe, ha a családban senkinek nincsenek koronavírusra vagy egyéb betegségre utaló tünetei. Az óvodákra, általános iskolákra ugyanazok az egészségügyi szabályok érvényesek, amelyek a bezárás előtt is voltak, vagyis érkezéskor megmérik a kicsik testhőmérsékletét és fokozottan ügyelnek a fertőtlenítésre.

Ütemezetten oltanak

Mátészalkán az előzetes terveknek megfelelően oltják a lakosságot a kórházban kialakított oltóponton és a háziorvosi rendelőkben. Csak az elmúlt héten 3050 ember kapta meg a valamelyik vakcinát az oltóponton – köztük pedagógusok, belügyminisztériumi dolgozók és kismamák –, míg a háziorvosok átlagosan harminc pácienst oltottak be.

„Az egészségügyi szakemberek, a háziorvosok mindig megkérnek arra, hogy hangsúlyozzam: mindegyik vakcina biztonságos és hatásos” – hangsúlyozta dr. Hanusi Péter, s hozzátette: továbbra is kérik a településen élőktől, hogy fogadják el a háziorvosok által felkínált vakcinát, hiszen bármelyik oltás jobb, mint a koronavírusos megbetegedés és annak szövődményei.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában