Kupakgyűjtés

2021.04.27. 11:08

Pár kupak is nagy segítség

Mindenki megtöltheti Kisvárdán a város szívét.

KM

Megtöltötték a szívet

Forrás: Durucz Gabi

Szinte minden ember találkozott már kupakgyűjtőpontokkal, jellemzően az iskolában, lakóközösségben, munkahelyen, de akár az interneten is összefognak az emberek egy-egy felhívásra, hogy műanyag kupakokkal tegyék jobbá a rászorulók életét.

Mindig is támogatva a jótékonykodást, Kisvárda önkormányzata is fontosnak tartotta, hogy a város is rendelkezzen saját kupakgyűjtővel – olvasható a település honlapján. A fehér vasszívnek – időtállósága miatt – csak az anyaga „kemény”, a funkciója, célja nemes: segíteni a kisvárdai beteg gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Jótékonykodni jó

A Flórián téren elhelyezett gyűjtőszívben összegyűlt kupakokat mindig azoknak a helyieknek osztják el, akik gyógyulása érdekében éppen kupakgyűjtést szerveznek. Ennek koordinálása az önkormányzat feladata. Jelenleg két kisvárdai kislány, Anna és Bogi várja a kupakokat, amelyeknek aktuális mennyisége mindig jól látszik majd az átlátszó szívben.

A jótékonykodás ilyen formájú első adagjával, megközelítőleg ötezer darab kupakjával dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője és Leleszi Tibor kisvárdai polgármester töltötték meg a városi szívet.

Fontos tudni, hogy nemcsak az ásványvizes és üdítősflakonok kupakja hasznosítható így, hanem például a dobozos gyümölcslé vagy a tej dobozának csavaros kupakja is, sőt a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, tusfürdők, samponok, balzsamok és testápolók kupakja, a fogkrémes tubus teteje, de az instant kávé, a kakaópor vagy épp a krémsajt dobozának műanyag fedele is megfelelő lehet erre a célra.

A műanyag-felvásárlókhoz beérkező kupakokat felaprítják és ledarálják, majd újraolvasztják és leszűrik a műanyagot, majd granulátum készül belőle. Ebből a továbbértékesítést követően például zöldség- vagy hólapátot gyártanak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában