Faültetés

2021.04.20. 15:52

Új sétány a Robinson-dombon

A kedden átadott Rotary sétányt díszkörte- és díszgalagonya-csemeték szegélyezik.

Fotó:

Közösen alakított ki sétányt a nyíregyházi önkormányzat és a Rotary Club helyi szervezete a Jósavárosban. Dr. Kovács Ferenc polgármester a keddi átadáson elmondta: hosszú ideje szoros és eredményes az együttműködés a nyíregyházi klub és az önkormányzat között. Csatlakozva a városi faültetési programhoz, a több lépcsőben megújuló Robinson-dombon kialakított műköves sétány két oldalán összesen harminc fát ültethettek el a helyi klub jóvoltából.

– Úgy fejlődik legjobban a városunk, ha egy irányba haladva erősítjük egymást. A Robinson-domb sokak kedvenc helye, amiről eddig sem feledkeztünk meg, és a jövőbeli fejlesztési terveink között is szerepel – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

Virágos fasorok

– Szerettünk volna mi, „rotaristák” egy közös faültetést szervezni az önkormányzattal, így megkerestem a városvezetést és jeleztem, hogy csatlakoznánk a polgármesteri faültetési programhoz. Miután biztosítottak a támogatásukról, kiválasztottuk a helyszínt. Nagyon örültem a Robinson-dombnak, mert a Jósavárosban nőttem fel, sokat játszottam itt a barátaimmal. Amikor hosszú idő után visszatértem a gyermekkorom meghatározó színhelyére, meglepődtem, mennyit fejlődött, milyen szépen kiépült – árulta el Kovács Krisztián.

A nyíregyházi klub elnöke hozzátette: örülnek, hogy a Rotary sétány kialakításával sikerült egy kicsit még szebbé tenni dombot, ahol sétálhatnak, sportolhatnak a környékbeli családok, a gyerekek pedig a város talán egyik leghosszabb csúszdáján suhanhatnak.

– A sétány a Május 1. tér 11. szám elől indul és egészen a játszótérig tart. A műkavicsos utat összesen harminc díszkörte- és díszgalagonya-csemete szegélyezi, amik néhány év múlva gyönyörű, virágos, árnyat adó fákká cseperednek. A sétányt az önkormányzat a nyíregyházi városüzemeltető társasággal közösen alakította ki, a csemetéket pedig a Rotary tagjai finanszírozták – ismertette Kovács Krisztián.

Sokan csatlakoztak

– A nyíregyházi fásítási program részeként a város több pontján ültettünk már fákat. Örömmel tapasztaljuk, hogy a helyi vállalkozók, szervezetek is részt szeretnének vállalni ebben a nem kis feladatban – mondta el Petró Árpád. A NyírVV ügyvezetője rámutatott: a Robinson-domb remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, ezért szeretnék a már megépült kondiparkok és játszóterek mellett tovább szépíteni a környezetét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában