Baktalórántháza

2021.06.15. 07:44

Eredményes tanév után a Reguly környezetvédői

 A koronavírus-járvány idején is eredményes tanévet zártak a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola környezetvédelmi szakkörös tanulói.

KM

Forrás: Drabik Béla archívuma

– Még az ősszel az E-misszió Egyesület munkatársai tartottak előadást a napenergia-hasznosításról és a lakások szigeteléséről. Ennek apropóján kiírt rajzpályázaton, az első három helyezett – Jóni Levente 7. b, Varga Kitti 7. a és Homoki Kinga 7. a osztályos tanulók – Decathlon vásárlási utalványt kapott – közölte Drabik Béla, a környezetvédelmi szakkör vezetője.

A szakkör tagjai a madárodúkkal
Fotó: Drabik Béla archívuma

– Az iskolakertben elültettünk egy egri piros almafát, ami őshonos gyümölcsfa. Online formában rajzok készültek a víz világnapja és a Föld napja idején, májusban pedig megemlékeztünk a madarak és fák napjáról. A tanév végén az iskolakertben szorgoskodtak a szakkör tagjai, akik a hagyományos növények mellett a gyógynövényekkel is megismerkedtek. A terveink szerint ősszel helyezzük ki azokat a madárodúkat, melyekhez Fazekas Gergelynek, a megyei vadászkamara titkárának közreműködésével jutottunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában